PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Рейки I

Лечение на други хора

  1. Лечение на други хора
  2. Неподвижната точка

Рейки сеансът за други хора всъщност е същият като самолечението с две изключения. Първо, лечителят протяга ръце, вместо да ги насочи към себе си и това води до някои промени в изпълнението на позициите. Той трябва да проведе сеанса така, че собственото му тяло да се чувства удобно, иначе протягането може да доведе до значителна умора. Не кръстосвайте ръце или крака, нито позволявайте на пациента да го прави. Второ, когато лекувате друг човек, внимавайте за неприкосновеността на тялото. Докосването на гърдите или гениталиите е нарушение на неприкосновеността на тялото, освен ако не става дума за самите вас или за партньора ви. Имайте това предвид не само при възрастните, но и при децата. Една на всеки три жени в Америка е преживяла изнасилване и вероятно половината до три четвърти са били подложени на кръвосмешение или друго посегателство върху личността. Сеансите Рейки са безопасна обстановка - не може да бъде иначе.

Позиции на ръцете отпредЗа да започнете лечението, направете позициите на главата изправени или седнали зад пациента. Ще останете така при трите позиции на главата, гърлото и, вероятно, сърцето. Позициите на ръцете отново са илюстрирани и номерирани. Започнете, като внимателно положите леко свитите си длани над очите на пациента, без да притискате (1). Почувствайте цикъла от енергийни усещания и, когато отшумят, преминете към следващата позиция. Първата позиция внася баланс между лявата и дясната половина на мозъка. Лекуваният човек може да усети безпокойство, но ще се успокои, когато преминете към следващата позиция. Не окуражавайте разговорите - поне по време на позициите на главата - и ако пациентът продължава да приказва, помолете го да замълчи.

Позиция две (2) е върху бузите, като кутретата ви са точно зад ушите. Докато позиция едно покрива третото око, позиция две достига както до чакрата на короната, така и до тази на третото око. Често пациентът се отпуска дотолкова, че може да заспи или да излезе от тялото си. За да направи следващата позиция (3), лечителят повдига главата на пациента (който обикновено му помага) и плъзга ръце под нея. Свийте ръце под извивката на задната част на главата и тила. Мястото е там, където ръцете ви прилягат добре. Така са покрити са чакрите на Короната, третото око и причинното тяло. Позициите на главата лекуват черепа, мозъка, очите, ушите и централната нервна система.

Пресегнете се напред към чакрата на гърлото (4). Тъй като много хора изпадат в паника, когато някой докосва гърлото им, никога не слагайте ръце директно върху него. Вместо това ги поставете под гърлото, върху ключиците. Можете да поставите ръцете си и като палатка над гърлото, без да го докосвате, но това е неудобно и изморява лечителя. Много от днешните лечители в предишни животи са умрели на кладата - обикновено са ни обесвали, преди пламъците да достигнат до нас, и оттук идва фобията.

Протегнете ръце още по-надолу или застанете отстрани за сърцето (5-5 а). Никога не слагайте ръце върху гърдите на жена, с която не сте в интимни отношения, освен ако нямате предварителна договореност да го сторите. (Може да го направите, ако жената има кисти или бучки в гърдите.) Но по принцип поставяйте ръце над гърдите или между тях, ако има място, или пък напълно пропуснете позицията. Отново изчакайте енергийният цикъл да стигне до върха си и да отшуми, период от приблизително пет минути, после преместете ръце в следващата позиция. Сега трябва да бъдете отстрани на пациента, а не зад него. Слънчевият сплит (6) се намира точно под гърдите и покрива горните органи на храносмилането (черен дроб, жлъчен мехур, панкреас).

При позициите на торса можете да избирате как да положите ръцете си. Можете да ги държите като при самолечението, но сега ще сочат навън, а не навътре. За да го направите, поставете ги хоризонтално на тялото, като пръстите на едната ръка почти докосват китката на другата. Алтернативният вариант - понякога по-удобен - е да сложите ръце една до друга (с почти докосващи се палци). За да откриете позициите, представете си тялото на пациента разделено на четири и поставете доближените ръце над всяка четвъртина. Направете горната дясна страна, горната лява страна, долната дясна страна, после долната лява страна. Накрая преместете двете ръце в средата на долната част на корема. (Можете да започнете от която искате страна; при Рейки това е без значение.) Направете същото и на гърба, ако желаете.

Позиции на ръцете кракаЗа да продължите с торса, позиция седем (7) е непосредствено под кръста и покрива чакрата на корема, а следващата позиция на ръцете е точно под нея (8) - над пубиса, върху областта на таза. Сложете ръце хоризонтално или една до друга. После преместете и двете ръце в средата на долната част на корема (9), точно над пубиса (центъра на корена). Ръцете са една над друга върху тялото. Тези позиции покриват всички коремни органи, храносмилателната, отделителната и половата система. Вижте илюстрациите на органите на тялото; за лечението Рейки са необходими и полезни известни познания по анатомия, макар медицинската терминология да не е необходима.

Позициите на коленете, глезените и стъпалата при лечение на друг човек са още по-важни, отколкото при самолечението. През последния половин час или повече пациентът е лежал спокойно (освен ако не е стигнал до емоционално разтоварване). Може да изглежда заспал или „пренесен някъде" и извън тялото. Сега позициите на ръцете върху краката и стъпалата започват да го връщат обратно на Земята.

За да ги направи, лечителят трябва отново да се премести. При позициите върху торса той е стоял или седял встрани от пациента. Не е необходимо да се мести от едната страна към другата, а просто да се пресегне през тялото на пациента към противоположната страна. Сега се преместете надолу, за да достигнете краката. Положете ръце върху горната част на коленете (10), а после и върху горната част на глезените (11). Алтернативният вариант е да сложите едната си ръка върху коляното, а другата - върху глезена на единия крак (11а) - този начин е за предпочитане. Завършете тези позиции, като изчакате, както обикновено, енергийните усещания да заглъхнат.

Завършете лечението с ходилата (12). Направете позицията първо върху едното ходило, после - върху другото (12 а - 12 б) или върху двете ходила едновременно, което е за предпочитане. Ако ще продължите лечението с позиции на гърба, може да решите да оставите ходилата за края на сеанса. Сега помолете пациента да се обърне и отново се преместете до главата му.

Докато пациентът лежи с обърната на една страна глава, оптималният вариант е да направите една позиция за главата отзад (13). Едната ръка е поставена върху Короната, а другата - отзад на главата върху тила. Когато усещанията се променят, преминете към следващата позиция - задната част на врата (14). Алтернативен вариант е да поставите ръце върху трапецовидните мускули - големите мускули, където раменете се срещат с врата.

Отново се преместете отстрани и направете три позиции надолу по гърба (15, 16, 17). Ръцете могат да се поставят една зад друга или една до друга, като при предната част на торса. Тези позиции покриват чакри- те на сърцето, слънчевия сплит и корема. Достигат и до бъбреците и оказват чудесно въздействие при напрежение, стрес и проблеми с гръбнака. Ако индивидът има особено дълъг гръбнак или болка в долната част на гърба, направете още една позиция по-надолу - там, където започват бедрата. Един от вариантите е с ръце, сочещи в различни посоки (18).

Позиции на ръцете отзадПосле преминете към краката и стъпалата. И главно този път е изключително важно да направите тези позиции докрай. Те помагат на пациента да се заземи - сега вече е „отсъствал" дълго време. Преместете се надолу към краката му и направете позициите Рейки отзад на двете колене (19) и отзад на двата глезена (20). Предпочитаният начин е да сложите едната си ръка отзад на коляното, а другата - отзад на глезена на единия крак (20 а). Изчакайте енергията, после повторете с другия крак. Не пропускайте да го направите и с двата крака.

Последната позиция за сеанса е на ходилата (21). Независимо дали работите върху предната или върху задната част на тялото, ръцете винаги се слагат върху ходилата, където са разположени чакрите. Ще усетите протичащите през ходилата потоци от енергия и това може да продължи няколко минути. Тази позиция обобщава лечението и го завършва. Пациентът далеч няма да е напълно заземен, когато след сеанса се изправи, но ще може да функционира - без позицията на стъпалата известно време ще бъде доста дезориентиран.

Незадължителен начин за завършване на лечението е изчистването на енергията. Поставете едната или и двете си ръце на около осем инча (20 см) от тялото на пациента с насочени надолу длани. Нежно, но бързо замахнете с ръце на тази височина (както, когато метете) с дълги махове от главата към стъпалата на пациента. Първо „пометете" няколко пъти от главата към торса, после - от торса към краката и от краката - към стъпалата. Ръцете ви са в аурата на пациента и се появява усещането за течаща вода, което той също може да почувства. „Измитането" на аурата, особено, когато се направи бързо, помага за заземяването на пациента и за пълното му събуждане. Усещането ще му хареса.

След лечебен сеанс при някои хора започва процес на физическо освобождаване от токсините. Той е напълно безопасен, но незапознатият с Рейки пациент трябва да знае за него. Това не се случва след всеки първи сеанс, а може би при един на всеки шест. През следващите няколко дни до една седмица може да се осъществи и емоционална пренагласа. Кажете на пациента да остави образите да се появяват, да се вгледа в тях и да ги остави да изчезнат, без да им се съпротивлява. Повечето хора се чувстват чудесно след Рейки сеанс и продължават да се чувстват все по-добре и по-добре. Много от положителните промени при лечението Рейки остават за постоянно, макар съществуващите от много време проблеми рядко да се преодоляват с един сеанс. След Рейки сеанс лечителят също се чувства чудесно.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Христина Георгиева
Много полезно благодсрв
Виж още отзиви
Коментирай
loading...