Назад до Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

  1. Лечение от разстояние
  2. Подход на лечението - визуализация
  3. Рейки методи за лечение от разстояние
  4. Други техники за лечение от разстояние

Рейки методи за лечение от разстояние

Представете си че сте там

Освен добавянето на символите Рейки към другите методи на лечение от разстояние, съществуват и четири чисто Рейки методи със съответните визуализации или техники на съсредоточаване. Първо, представете си, че сте заедно с човека, получаващ лечението, и извършвате сеанс чрез полагане на ръце. Това звучи съвсем просто, но всъщност е най-трудният от четирите метода. Необходимо е много време за извършване на позициите Рейки и затова лечителят трябва да задържи визуализацията продължително време. Повечето лечения от разстояние отнемат броени секунди, а - освен ако не сте достатъчно опитни - подобна продължителна визуализация е изключително трудно осъществима. Една полезна възможност е да си представите още един чифт ръце. Това значително скъсява времетраенето, но все пак коства големи усилия.

Смаляване

Вторият чисто Рейки метод за лекуване от разстояние е да си представите, че човекът/животното/планетата се смалява. Хванете обекта в ръцете си, между леко свитите си длани. Лечението от разстояние може да се прилага не само при хора, но и при животни, а Земята се нуждае от цялото лечение, което можем да й изпратим. Алтернативата за това е да вземете малък глобус - от онези, направени от мрамор, или на ключодържателите - и да го хванете между дланите си, за да му изпратите Рейки. Снимката също може да бъде поставена между дланите за изпращане на Рейки енергия. С поставен между ръцете ви образ на получателя, изпратете символите и Рейки лечение чрез полагане на ръце. Вероятно това е най-простият от четирите метода.

Получателя е част от вас

Следващите две техники си служат с фокусиращ обект, а не с визуализация. При първият от тях седнете в стол с права облегалка и си представете, че коляното и горната част на крака ви са тялото на получателя. Заобленото ви коляно става главата на пациента, бедрото е торсът, а хълбокът е краката и стъпалата. Осъществете лечението сякаш ръцете ви наистина са Върху тялото му, като задържате образа му в ума си, докато го правите. Нека лявото ви коляно представлява предната част на човека, а дясното - гърба.

Изполвайте предмет за фокус

За последният от четирите метода използвайте плюшено мече, кукла, възглавница или снимка на човека като заместител или фокус. Осъществете лечението върху мечето, после си представете, че подарявате излекуваното мече на човека, получаващ лечението от разстояние. Кажете му: „Вземи от мечето, каквото ти е необходимо". Този метод е особено подходящ ако при искането на разрешение отговорът е бил: „Не съм сигурен" или „Какво искаш да правиш?". Покажете мечето на получателя, после астрално му го подарете.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...