PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

  1. Отваряне на Кундалини
  2. Енергийни канали
  3. Движение на Кундалини
  4. Рейки и енергийните канали
  5. Жизнената енергия
  6. Първо упражнение за отваряне на кундалини
  7. Второ упражнение за отваряне на кундалини

Второ упражнение за отваряне на кундалини

Позицията Хуи Ин свързва Възпроизводствения и Управляващия канал в горната и в долната част на тялото. Без тази позиция, ки се движи по каналите в противоположни посоки, навътре и после навън в праволинеен поток. Свиването на Хуй Ин позволява на ки да направи пълен кръг в тялото и е движеща сила за енергийния кръговрат в Микрокосмическата орбита. Без него орбитата не може да бъде завършена, а ки - активирана. Именно това е и средството, което задвижва ки през тялото на учителя Рейки за предаване на настройките в използвания и преподавания от мен метод на посвещаване. Упражненията ки не се използват при процеса на настройване в традиционното Рейки.

Позицията Хуй Ин е една от основните разлики в предаването на настройките при нетрадиционното и традиционното Рейки. Според традиционния метод на посвещаване всеки ученик трябва да получи четири настройки при първата степен и една - при втората. Благодарение на свиването Хуй Ин и нетрадиционния метод, който активира линията Хара, за всяка степен се изисква само една комбинирана настройка. И двата метода използват само една настройка за Рейки III.

Преимущество на по-новия метод е неговата простота. За традиционното иницииране в Рейки I трябва да се научат четири различни настройки, още една - за Рейки II и още една - за Рейки III. При използвания от мен метод се изисква само по една комбинирана настройка за всяка степен и тя е еднаква за всичките три степени. Очевидно е, че всеки ученик, възнамеряващ да стане Рейки III, трябва да усвои позицията Хуй Ин. Не знам кой е създал използвания от мен метод за предаване на настройките, нито пък кой го е създал при упражненията Ци Гун. Досега учението Рейки се е предавало устно.

Позицията Хуй Ин е друг пример за трансформирането на сексуалната енергия в духовна и за активирането и обновяването на първоначалната ки. Тя е характерна особеност и на Кундалини Йога, Пранаяма Йога, Тантра Йога и чакрата на корена или нейният еквивалент върху линията Хара временно се затваря. Вместо да напусне тялото през ходилата, ки поема нагоре и сексуалната енергия се насочва към короната.

В Кундалини Йога позицията е позната като „Затваряне на корена". Упражненият върху вагината натиск, описан в първото Ки упражнение, оформя поза, наречена Сидхасана - позата на реализацията. Тя се смята за най-подходяща за насочена към духовно израстване медитация. Натискът се постига като петата (възглавницата или друг предмет) се притисне към вагината или ануса или към перинеума между тях. Затварянето на Хуй Ин (точката на перинеума) придвижва земна ки нагоре в Хара и същевременно привлича небесна ки надолу към Хара. Когато двете енергии се срещнат, те генерират топлина, която се придвижва към основата на гръбнака (опашната кост, чакрата на корена), освобождавайки кундалини енергия.

Второто упражнение обучава учениците да свиват Хуй Ин без външен натиск, затваряйки перинеума чрез контракция на мускула. Това е наложително, защото позицията се използва при предаването на настройките, когато учителят/майсторът Рейки стои прав и се движи. Позицията е абсолютно необходима при преподавания от мен нетрадиционен начин за предаване на настройките Рейки. Но е добре да знаете, че когато ученикът има някакви физиологични проблеми, които не му позволяват да използва позицията, Рейки водачите се намесват и му помагат да предаде настройките правилно.

Първо трябва да откриете местоположението на необходимите мускули Те се намират между гениталиите и ануса и при жените, и при мъжете, и са акупунктурна точка, известна като ВК-1 (Възпроизводствен канал-1). Там се прави епизиотомията при раждане, към тях са насочени и упражненията на Кегел, които жените правят след раждане. (Свиването на Хуй Ин е упражнение на Кегел.) В поредицата си аудиокасети „Събуди светлинното си тяло" Дуейн Пекър и Шаная Роман наричат тази точка върху линията Хара „Нюа". В Ци Гун е известна като Вратата на живота и смъртта.

Втората част от позицията е поставянето на езика върху небцето, точно зад зъбите. Това свърза Възпроизводствения и Управляващия канал в горната част на тялото, както свиването на перинеума ги свързва при корена. Има три възможни позиции на езика върху небцето, но най-простата от тях е да се постави най-напред и тя се нарича позиция на Вятъра. Необходим е съвсем лек натиск - просто докоснете небцето с върха на езика и го задръжте там, докато правите упражнението. Това се прави и при предаване на настройките Рейки.

Заемете седнало положение и започнете да работите с тези енергии. Инструкциите отново са дадени отделно за жените и за мъжете. Докато правите упражнението, все още недейте да визуализирате Рейки символите, изчакайте процеса на настройване в Рейки III.

За жени

Седейки на стол с права облегалка или на пода, свийте мускулите на вагината и ануса. Вероятно ще ви бъде по-лесно първо да свиете мускулите на ануса; вагиналните мускули ще ги последват. Свийте ануса, сякаш се опитвате да всмучете ректума навътре в тялото си. Свийте вагиналните мускули, сякаш се опитвате да спрете изтичането на урина. Ако някога сте правили упражненията на Кегел след раждане, за незадържане на урина или за стимулиране на оргазъм, значи упражнението ви е познато. Контракцията се осъществява анатомично в пубококцигеалния мускул. Когато и двата отвора се свият правилно, възниква усещането за влизащ в тялото въздух през ректума. Задръжте тази позиция възможно най-дълго и доколкото можете да изтърпите, после отпуснете. Повторете няколко пъти.

На много жени отначало това може да им е трудно. С практиката се развива контрол над мускулите и колкото по-често правите упражнението, толкова по-силни ще станат мускулите. Ще започнете да задържате контракцията все по-дълго и по-дълго. Накрая ще можете да я задържате и да изпълнявате всекидневните си задължения, напълно забравили за нея. Но не забравяйте, че по този начин затваряте чакрата на корена върху линията Хара, и затова отпускайте мускулите си често.

Трябва да можете да задържите позицията Хуй Ин с език върху небцето, а също и дъха си за две - три минути по време на предаване на настройките Рейки. Това е целта на упражнението - да се развие необходимия мускулен контрол. Още от самото начало започнете да правите упражнението, сдържайки дъха си. Когато вагината се свие напълно, ще усетите и контракция на шийката на матката, затваряща допълнителна енергийна врата. Ки моментално започва да се придвижва нагоре по линията Хара и енергията вече не може да поеме надолу, за да напусне тялото през ходилата а вътрешните органи. Осъществена е връзката със земната енергия и тя е привлечена нагоре към Хара.

След това, задържайки позицията Хуи Ин В основата на тялото, поставете езика си върху вдлъбнатинката в твърдото небце зад зъбите. Сега енергийната верига е затворена и Възпроизводствения и Управляващия канал са свързани и в двата края. Почти незабавно ще усетите стартирането на Микрокосмическата орбита, а позицията на езика Хуй Ин е необходима за осъществяването й. Сега ки се движи от короната надолу и от земята нагоре. Хара е активирана и енергията циркулира из тялото в нещо като подвижна осмор ка. Осморката е и египетският символ на безкрайността.

Упражнявайте се да задържате всичките три части на Хуй Ин. Свийте вагиналните и аналните мускули, поставете върха на езика върху небцето и си поемете дълбоко въздух и го задръжте. Останете така, колкото можете да издържите. Накрая ще трябва да сте способни да го правите и в изправено положение. Без да сдържате дъха си, упражнявайте Микрокосмическата орбита, като свързвате двата края на Възпроизводствения и Управляващия канал в енергийна верига. Позицията прави възможно осъществяването на Микрокосмическата орбита.

За мъже

Мъжете правят това упражнение по същия начин като жените, но свиват само ануса. Свийте мускулите нагоре и навътре. При мъжете двете врати се намират на върха на пениса, върху уретралния отвор, и в основата му. Това са местата, през които сексуалната ки иначе излиза от тялото.

Прочетете информацията за жените и направете упражнението по същия начин.

И мъжете, и жените трябва да правят двете упражнения два пъти дневно, непосредствено след събуждане и преди заспиване. Колкото по-често осъществявате Микрокосмическата орбита в тях, толкова по-добре. Когато удължите продължителността им, в живота ви ще се появи усещането за абсолютно благоденствие и много физически и емоционални проблеми ще започнат да избледняват. Упражненията освобождават ендорфини в мозъка, което предизвиква естествена „приповдигнатост". Второто упражнение е необходимо за предаването на настройките Рейки, но първото изчиства блокираната енергия, засилва духовното съзнание и подобрява връзката между тялото, ума и духа. Това особено важи за мъжете. Първото Ки упражнение може да помогне за преодоляването на проблеми с възпроизводството и хормонален дисбаланс и при двата пола.

Аз приветствам мъжете, развиващи духовността си в това време на променящата се Земя. Зараждащото се при самолечение съзнание е стъпка към излекуването на всички хора и превръщането на Земята в по-добро място за живеене.

С това информацията за Рейки II завършва и остава само учителската/майсторска степен на Рейки III. Ки упражненията са мост между втората и третата степен. Преди да започне да работи с Рейки III енергията, ученикът трябва да усвои символите напълно и да може да ги рисува правилно до последната линийка. Трябва да има опит в лечението от разстояние и в използването на Рейки II символите при преки сеанси, а също така и за нелечебни цели. С практика на Микрокосмическата орбита и двете Ки упражнения ученикът е готов за Рейки III.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Какво ще кажете за огнения саламандър, малкия дракон, или змияогън
Хора, информация има вече прочетете някоя Стара книга не се ровете само в интернет и да вярвате на всичко, Рейки е енергия на вселената, която ние практикуващите ученици използваме за да лекуваме другите и себе си, защото сме посветени от някой учител. Не е против нито една религия дори е в синхрон с цялото пространство и всяко живо същество било то животно или растение, човешко същество . Да книгите са написани по късно ама тази енергия съществува преди всичко и преди всички....
Yana Yankova
Излагации, ,излагаш се ... При АДВЕНТИСТИТЕ няма икони ,но се водят религиозна църква
Vie,sichkite,uligofteni.si iZberete po,ednoo darvo I se besetee.dase izchistite.
Явно , само майстри пишат тук и хора с опит :) Сайта е хубав и има много верни неща в него. Второ , как е започнало Рейки и какво е ,малко хора знаят. Натрупайте опит и познание и после коментирайте. Микао Усуй е разпространил системата Рейки Шики риохо. А в самото Рейки са заложени принципите на Бушидо. Рейки е един вид система за себепознание,развитие и лечение. Системата е много балансирана и бесопасна за работа. А Кундалини е вашата сексуална енергия , нищо друго. Не ви съветвам да я будите и ползвате ,без с вас да работи някой опитен и разбиращ.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...