PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Рейки при гледане на деца

Рейки при гледане на деца

  1. Рейки при гледане на деца
  2. Рейки при Планиране на семейство
  3. Рейки за Плодовитост
  4. Рейки за Контакт с нероденото дете
  5. Рейки при Кърмене
  6. Рейки при Проблеми със съня на детето
  7. Рейки при Проблеми в училище
  8. Рейки за Доверие в себе си
  9. Рейки при Страхове на детето
  10. Рейки при Пристрастявания

Рейки при Пристрастявания

По повод на първия европейски конгрес на тема "Децата, младежта и дрогите", който се състоя се през март 1996 в Мюнхен и в който взеха участие повече от шестстотин специалисти от цяла Европа, експертите очертаха една мрачна картина: консуматорите на дроги в Германия стават все по-млади. Едва осем- и деветгодишни деца редовно пушат, а от четиринадесетгодишните вече 15 процента са пушачи. При консумацията на алкохол стойностите са още по-високи. Около 80 процента от консуматорите на непозволени упойващи средства като „екстази" и хероин преди това са употребявали интензивно позволени дроги, а като причина за това са назовали мощното рекламиране на алкохол, цигари и лекарства. Чрез тази консумация младежите са искали да „демонстрират модерен начин на живот". Само за рекламиране на лекарства през 1995 са дадени осемстотин милиона марки, а за рекламиране на цигари и алкохол поне още толкова.

Според едно изследване на германския съюз на психолозите вече 70 процента от шест- до девет годишните често страдат от главоболие и коремни болки, нервност и безсъние. При едно представително допитване на 2400 младежи 40 процента от дванадесетгодишните и 53 процента от седемнадесет- годишните посочват, че редовно вземат лекарства против главоболие. Осем процента от дванадесетгодишните признават, че често използват успокоителни средства. Между шест и единадесет процента от младежите до седемнадесет години гълтат стимулиращи средства.

Още от малки децата манипулират психиката си, без да разбират причината за недоброто си състояние и за проблемите си. научават се, че при проблеми хапчетата дават облекчение. При това пропускат да се научат да се справят позитивно със стресовите фактори и свикват да бягат от конфликтите и да отстраняват последствията — лошо здраве, психосоматични проблеми — с химия. Вещества като никотин, алкохол и лекарства биват представяни в публичната среда като всекидневни стоки за широко потребление и създават заплаха за лабилните, неспособни на конфликт и поради това предразположени към пристрастявания хора.

И при тази тема възрастните биват търсени като образци. Трябва честно да изпитаме себе си — дали не можем без определени неща в нашия живот като телевизия, сладки неща или всекидневната чаша вино или бира и дали не прибягваме до хапчета при всяко дребно неразположение.

С Рейки разполагаме не само с напълно безвредна „домашна аптека", но и с техника, която достига до основата на причините за дисхармониите и освен тази яснота ни дава и енергията - ако искаме това - да променим по съответния начин своите нагласи или живота си.

Ние и децата ни получаваме алтернатива на това да поглъщаме отрицателните чувства като фрустрация или ярост или да ги изживяваме нефилтрирани: възприемаме ги, разбираме причините за тях и трансформираме тази енергия или я изразяваме така, че тя вече не действа нараняващо. При отрицателни чувства като ярост или тъга трябва да се вслушаме в себе си къде възприемаме най-често това чувство и просто да полагаме там ръцете си. Ако вече имаме втората степен, можем в допълнение да работим и с космически символи.

Положения

Позиции на ръцете отпред - главаПозиции на ръцете отпред - тялоПозиции на ръцете отзадРейки може да бъде използвано като източник на по-висша енергия и да служи като ценна система за подкрепа, която ни е на разположение по всяко време, за да ни съпровожда през „върховете" и „паденията" по време на освобождаването ни от встрастяванията. Рейки може да ни помогне и да облекчим отрицателните явления, породени от лишението, да се освободим от стари отрицателни модели на поведение и да усетим повече радост, яснота и кураж. В допълнение към всекидневните две цели лечения се препоръчва за по-продължително време да се изпълняват второ и трето положение на главата, , 5-то и 7-мо предно положение, както и 14-то, 15-то и 16-то гръбно положение. Освен това Рейки може винаги да се комбинира с други методи.

Причините за нарушенията в яденето като например булимията и манията за слабеене често са дълбоки и имат връзка с преживявания от ранното детство. Понякога момичетата и жените, които имат такива проблеми, са били сексуално малтретирани като малки деца. Проблематичното при хората, които страдат от нарушения в яденето, е, че не съществува живот без тяхната дрога - тоест яденето. С всяко хранене те са застрашени от рецидив към старите, неконтролирани начини на поведение. Рейки е възможност да се освободят от дяволския кръг на депресии, отвращение от себе си и атаки на „наплюскване".

Препоръчително е да се провеждат най-малко две цели лечения дневно в комбинация с утвърждение като например „Аз съм изпълнен и щастлив" или „Намирам в себе си всичко, от което се нуждая", както и да се участва в много интензивни групови лечения.

За да открият и доработят причините за нарушенията в яденето, коренящи се в миналото, въпросните лица трябва да изучат втората степен, която е много ефикасна за трансформацията на встрастявания, страхове и натрапчиви начини на поведение.

Добра възможност са и събранията за хипноза и касетите за самопомощ с хипноза, съчетани с Рейки.

По принцип предварително трябва да натоварваме и очистваме със светлинна енергия всичко, което ядем или пием, като просто за известно време (една до две минути) държим ръцете си над напитките или ястията, преди да ги приемем. Ако например приготвяме ядене за цялото семейство, преди поднасянето можем да подържим ръцете си над купата със салата или супника. Трябва да месим тестото за хляб или сладкиши с ръцете си, за да внесем висока вибрация в яденето. Тогава то е по-вкусно и се смила по-добре.

Който има втора степен в Рейки, при миенето, подготвянето или готвенето на храната може да работи допълнително и с космически символи, а който има трета степен, може да дава настройка на яденето.

Рейки не съдържа никакви препоръки за храненето. С този метод обаче влизаме по-добре в контакт с действителните си потребности и на телесното равнище и с времето добиваме повече вкус към естествените, свежи храни с много жизнена сила, а количеството храна се нагажда към действителните ни нужди.

Рейтинг:

Отзиви

Анонимен
Рейки йога кундалини ... пълни глупости само Бог може да помогне. Единствено връзка с Бога помага, а не глупави изкуства
Анонимен
и вие нимирате това подходящо за графа "пристрастяване" ?
Йосифова
Здравейте. Не ми става ясно какво трябва да правя с дъщеря си, която ожесточено си яде ноктите. Къде и как точно трябва да и въздействам? Не мога да разбера страхове ли са, тревоги или нещо друго? Благодаря Ви.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...