Назад до Рейки при гледане на деца

Рейки при гледане на деца

  1. Рейки при гледане на деца
  2. Рейки при Планиране на семейство
  3. Рейки за Плодовитост
  4. Рейки за Контакт с нероденото дете
  5. Рейки при Кърмене
  6. Рейки при Проблеми със съня на детето
  7. Рейки при Проблеми в училище
  8. Рейки за Доверие в себе си
  9. Рейки при Страхове на детето
  10. Рейки при Пристрастявания

Рейки при Проблеми със съня на детето

На бебетата и малките деца почти никога не може да се даде цяло лечение: повечето са просто твърде жизнени и шавливи! Като родители или дядовци и баби обаче можем да осъзнаем, че при всяко докосване снабдяваме децата със светлинна енергия, дори ако ги държим на ръце или им говорим. С двете си ръце покриваме главата и тялото на бебето и следователно едно цяло лечение не трае цял час.

Когато детето ви, се обърне настрани, докато спи, може да поставите едната си ръка на тила му, а другата на гърба. Така покривате почти всички енергийни центрове и внасяте повече енергия на душевното му равнище, като свързвате центъра Трето око и центъра на соларния плексус. По този начин бебетата заспиват прекрасно. Ако не обичат прякото докосване, можем да държим ръцете си на разстояние от няколко сантиметра над тях, този начин на лечение е също толкова ефикасен.

Положения

Позиции на ръцете отпред - главаНякои бебета и деца не обичат първото положение на главата, при което човек поставя двете си ръце над очите им. На външните равнища децата се чувстват по-удобно от възрастните и когато внезапно почнат да не виждат нищо, често стават неспокойни или се изплашват. Тогава можем да им помогнем много добре с третото положение на главата, тилното положение: енергията преминава през главата и по този начин достига до носа, очите и центъра Трето око.

Бебетата се отдръпват или махат ръцете, когато са получили достатъчно. Ако не познават полагането на ръце, продължаваме да ги галим, както е обичайно. Можем да ги лекуваме и докато спят, като при това държим ръцете си на разстояние. Много чувствителните деца забелязват това и понякога се събуждат. Ако искаме да лекуваме тези деца, се препоръчва да преминем втората степен. Тогава разполагаме с повече универсална енергия, следователно лечението не трае толкова дълго и същевременно можем да лекуваме своите деца и партньора си от разстояние.

Майките на първобитните народи носят децата си, следователно бебетата не са „кърмачета", а „носачета". Доказано е, че бебета, които биват носени много, се развиват по-добре и развиват повече самосъзнание, отколкото бебета, които лежат много в легла или ясли. При този тесен телесен контакт и по-често докосване с Рейки можем да „нахраним" децата си с много светлинна енергия. Освен това при един такъв тесен контакт с нашето бебе ние отваряме сърдечния си център.

Рейтинг:

Отзиви

Анонимен
Рейки йога кундалини ... пълни глупости само Бог може да помогне. Единствено връзка с Бога помага, а не глупави изкуства
Анонимен
и вие нимирате това подходящо за графа "пристрастяване" ?
Йосифова
Здравейте. Не ми става ясно какво трябва да правя с дъщеря си, която ожесточено си яде ноктите. Къде и как точно трябва да и въздействам? Не мога да разбера страхове ли са, тревоги или нещо друго? Благодаря Ви.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...