BIBIOTIC - българският постбиотик от ново поколение
Назад до Рейки при гледане на деца

Рейки при гледане на деца

  1. Рейки при гледане на деца
  2. Рейки при Планиране на семейство
  3. Рейки за Плодовитост
  4. Рейки за Контакт с нероденото дете
  5. Рейки при Кърмене
  6. Рейки при Проблеми със съня на детето
  7. Рейки при Проблеми в училище
  8. Рейки за Доверие в себе си
  9. Рейки при Страхове на детето
  10. Рейки при Пристрастявания

Рейки при Страхове на детето

Докато децата ни са малки и ни позволяват, ние трябва да ги слагаме в леглото. Тогава можем да ги изслушваме и да споделяме техните проблеми и страхове. Защото през нощта от тяхното несъзнавано се надигат страхове и тревоги и не трябва да ги оставяме сами с тях. Вечер можем просто да оставаме вкъщи заради децата си, да им даваме сигурност и уют, да им разкажем приказка, да се молим с тях, да им изпеем нещо и да ги прегърнем и да им покажем обичта си. Така ги въвеждаме меко в царството на сънищата.

Положения

Определени положения от Рейки помагат за разграждане на страховете. Особено препоръчително е първото и третото положение на главата. При първото „изключваме' и достигаме до своята среда, а третото положение на главата ни дава утеха и защитеност. Чрез 5-то и 7-мо предно положение усилваме самосъзнанието си и влизаме по-добре в контакт с вътрешната си сила. С 6-то предно и 17-то гръбно положение се освобождаваме от дифузни страхове като страха от смъртта и страха от съществуването.

Много полезно в остър случай е алтернативното трето положение на главата, при което едната ръка почива върху центъра Трето око, а другата върху тила, или положението за душевно хармонизиране, при което едната ръка се полага върху соларния плексус над пъпа, а другата върху центъра Трето око.

Който желае, може да работи при тези положения и с утвърждения като „Аз съм сигурен и защитен" или „Любовта е моята истинна природа".

Рейки символ

Когато имаме втора степен, можем да подкрепяме чудесно детето си с символ Сей-Хе-Ки, ако то е уплашено и несигурно. С втората степен можем да доработваме енергетично и съзнателно, а с това и да трансформираме дори конкретни страхове или фобии на децата си като например страх от самолети или фобия от паяци, като изпращаме енергия на тази тема и внасяме светлина в мрака на миналото, в което са възникнали такива модели на чувстване и поведение.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Анонимен
Рейки йога кундалини ... пълни глупости само Бог може да помогне. Единствено връзка с Бога помага, а не глупави изкуства
Анонимен
и вие нимирате това подходящо за графа "пристрастяване" ?
Йосифова
Здравейте. Не ми става ясно какво трябва да правя с дъщеря си, която ожесточено си яде ноктите. Къде и как точно трябва да и въздействам? Не мога да разбера страхове ли са, тревоги или нещо друго? Благодаря Ви.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...