PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Рейки II

Рейки и духовните водачи

При толкова много работа с безплътното при Рейки II, известна помощ от отвъдното е в реда на нещата. Не сме създадени, за да дойдем на Земята сами; всеки си има множество духовни водачи, определени да ни помагат и лекуват. Енергията на човешката душа не е единична линия, а сплит от множество нишки, като молекулата на ДНК. Когато човек се въплъщава, той е само едната нишка от сплитъка. Нишката, която остава извън въплъщението, е отделно същество и може да бъде духовен водач на човека или негов ангел-хранител. Всяка душа може да се въплъти като няколко същества едновременно, макар те рядко да се срещат помежду си. Другите духове от въплътената духовна група на индивида също могат да действат като негови водачи. Това е само частично обяснение на един много сложен процес.

Всеки от нас има определен брой духовни водачи. Всеки има жизнен водач, който остава с него в течение на цялото му настоящо превъплъщение. Обикновено това е водач, който помага на индивида да осъществи жизнената си мисия. Концертиращият музикант например, може да има за водач някой, който някога е бил цигулар.

Други водачи идват с определена цел и си тръгват, когато тя бъде постигната. Някои остават дълго време, контактът с други може да е само за един ден или за седмица. Някои водачи се появяват в група. При нужда ще се появят при всеки, който ги извика.

Духовните водачи са изцяло положителни същества. Всяко същество, което ви подтиква да направите нещо против волята ви или нещо неправилно, не е водач. Водачът не ви казва какво да правите и, когато го попитате, дава само мнение. Те не престъпват свободната воля, не избират вместо вас, нито се наместват в уроците или решенията ви. Те надзирават и наблюдават процесите на усвояване на знания, осигуряват закрила, носят дарове, съдействат за осъществяването на жизнената ви мисия и помагат за всяка работа в името на хората. Лечителят винаги има водачи, които да му помагат при лечението.

От момента на посвещаване в първата степен към всеки Рейки лечител е прикрепен Рейки духовен водач. Веднага щом енергията започне да протича по време на лечение, водачите Рейки се появяват. Ако са необходими при сеанса, участват. Към момента, когато лечителят получава Рейки II, присъствието им е трудно за пренебрегване. Вместо един водач при Рейки I, при втората и третата степен те стават няколко. Често при лечение имате чувството, че стаята е пълна с хора. Може да ги виждате, друг път само да усещате присъствието им. Често се случва пациентът да мисли, че ръцете ви още са върху него, след като отдавна сте ги махнали. Друг път усеща няколко чифта ръце, въпреки че само вашите са върху тялото му.

Често по време на сеанс ще получавате информация, която няма как да знаете. Когато подобни сведения се появят, то е защото са важни за сеанса. Те никога не са били погрешни. Сякаш някой, много по-знаещ от вас, стои зад вас, предлага ви необходимото, за да бъдете възможно най-добър лечител, и окуражава както пациента, така и вас. Когато усетите присъствието им, разбирате, че сеансът е важен. Много от емоционалните разтоварвания, преодоляването на травми от минали животи и освобождаването на същества стават именно при такива сеанси.

За човек, който никога не е работил с водачи, срещата с духовни и Рейки водачи може да достигне до съзнанието му постепенно. Лечителят Рейки II почти неизбежно ще започне да работи с водачи. По време на сеанс чувате глас, който ви насочва да „изпратите златно" или „да погледнете към чакрата на корема" и това със сигурност е водач. Те превръщат лечението в радост и в чудо и присъствието им води до осъществяването на чудеса, както при Рейки, така и във всекидневния живот. Индивидуалните духовни водачи придават размах на преживяването, през което трябва да преминете. Не сме създадени, за да дойдем тук без помощ, и чрез общуването с водачите вече не сме изолирани и сами.

За да започнете да работите с духовните водачи, първо си дайте сметка за присъствието им. Когато чуете онзи тих глас, обърнете му внимание. Когато при лечение има допълнителни ръце, благодарете им. В началото на Рейки сеанс ги поканете - отправете покана към „всички положителни лечители и водачи, които желаят да помогнат". Щом разберат, че усещате присъствието им и се опитвате да осъществите ясен контакт, те ще започнат да ви помагат да го сторите. Щом започнете да забелязвате присъствието им и да им благодарите за него, те стават по-осезаеми. Помолете да ви покажат как най-добре да работите с тях при лечение. При индивидуална медитация попитайте каква е причината да бъдат с вас. Някои хора чуват насочваща информация. Други могат да усетят присъствието им, а трети получават визуални впечатления - можете да видите водачите или цветове, или форми от светлина в стаята. Някои водачи идват с аромата на цветя или на тамян.

Осъществете съзнателен контакт с водачите си по време на медитация. Съвсем просто е и има невероятно благотворен ефект. Необходима е по-дълбока релаксация и концентрация, отколкото при психическо лекуване. Намерете време, когато няма да ви безпокоят, и работете в напълно защитено място. Запалете свещи и тамян, ако желаете - ароматът му привлича положителни духове, а светлината на свещта е подходящ фокус за медитация. Очертайте кръг, ако практикувате Уика или заявете „нека тук влиза само позитивна енергия". Потопете се в постепенен процес на релаксация, като стягате и отпускате мускулите си от стъпалата към главата. След като свършите, макар вече да се чувствате отпуснати, повторете процеса отначало. Легнете на пода със свити в коленете крака, така че стъпалата ви да опират в земята.

След като напълно се отпуснете, направете следното заявление в ума си: „Готов съм съзнателно да се срещна с жизнения си водач". Лежете спокойно и бъдете готови да приемете онова, което ще последва. Слушайте внимателно, тъй като присъствието винаги е било с вас и е толкова познато, че може да го пропуснете, ако не сте достатъчно възприемчиви. Когато осъществите контакт - което може да стане чрез звук, образ, аромат или допир, поискайте информация. Ако чувате водача си и желаете да го видите, помолете го за това. Попитайте за името му, кой е, каква е мисията му в живота ви Може да се появят няколко водачи; помолете ги да идват един по един, а не всички наведнъж. Може да са необходими няколко медитативни сеанса, за да се запознаете с всички.

Ако сте нови в работата с духовни същества, първо да опознаете личните си водачи. Започнете с жизнения си водач, после се срещнете и опознайте останалите, които се появяват. Използвайте медитацията за среща с водачите, за да положите началото на диалога и продължавайте, докато не разберете кои са водачите ви и каква е мисията им в живота ви. След като научите това и придобиете известни познания за начина, по който се осъществява индивидуалното насочване, отново се потопете в медитация и помолете за среща с Рейки водачите си. Попитайте как можете да се научите да работите с тях при лечение и задайте останалите вълнуващи ви въпроси. Когато провеждате лечебен сеанс, поканете водачите да се включат, и проявявайте гъвкавост при съвместната ви работа. Този контакт ще обогати значително както живота ви, така и лечителската ви дейност. Това е богатство, което не бива да се пропуска, то е жизненоважна част от Рейки и от лечителството.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...