Рейки за кариерата

Рейки за кариерата

Рейки за Самосъзнание

Позиции на ръцете отпред - главаПозиции на ръцете отпред - тялоПозиции на ръцете отзадВ професионалното всекидневие на плахите хора им е трудно да се наложат. Независимо в коя професия работим, за нас е важно да умеем да „продадем" себе си, да се представим положително. С помощта на Рейки можем да изградим своето самосъзнание и да се отпуснем, така че да излъчваме повече вяра в себе си. За убедителното ни въздействие е много важно да можем да гледаме човека право в очите. По този начин даваме на нашия партньор в разговора чувството, че присъства, че не трябва да крие нищо и да се отклонява.

Упражнение "Свързване на сърцата"

Можем да се научим да гледаме партньора си в двете очи едновременно. Това звучи естествено, но когато се наблюдаваме съзнателно, установяваме, че най-често фиксираме едното око на другия. По този начин напрягаме зрителните си оси и не гледаме партньора си цялостно: общуваме само с едната си мозъчна половина.

Можем да се учим с децата си да „гледаме цялостно", да се гледаме един друг в двете очи едновременно. Така се настройваме по-силно и за приемането и възприемаме много повече от излъчването на другия. Можем да се научим на този цялостен поглед, като правим един с друг упражнението „свързване на сърцата". На който му изглежда твърде близко, първоначално може да се упражнява със себе си, като постави ръчно огледало пред себе си на масата и се гледа едновременно в двете очи, като с времето намали разстоянието от огледалото.

С този мек, цялостен поглед не само отпускаме и усилваме очите си, но и разширяваме начина си на виждане, като все повече възприемаме излъчването на партньора си. Този поглед можем да прилагаме с успех и при домашни животни и животни в зоопарка, които изглежда обичат да бъдат гледани по този начин. Изобщо по принцип можем да развием навика да гледаме така цялостно и ще имаме голяма полза от това.

Космически символи

Който е изучил втората степен, може да си представя (без да си клати главата), че от очите му в очите на неговия партньор се вливат символи Чо-Ку-Рей, или може да хармонизира ситуацията на разговора на емоционално-ментално равнище с помощта на символа Сей-Хе-Ки.

Положения

За да повишим своето самосъзнание, трябва да прекарваме особено дълго време във второ и трето положение на главата, в и 7-мо предно положение и в 16-то гръбно положение. Същото се препоръчва и в акутен случай, когато забележим недостиг на самосъзнание в себе си.

5.0, 1 гласа
прегледи 4864

Препоръчани продукти

loading...

Подобни статии

Лечение на други хора

Лечение на други хора

Рейки сеансът за други хора всъщност е същият като самолечението с две изключения. Първо, лечителят ...

Лечение в екип

Лечение в екип

Лечителите в центъра Рейки на Чуйиро Хаяши в Япония са работили в екип и тази възможност съществува ...

Символи на Рейки II

Символи на Рейки II

Рейки Втора степен, се състои от информация за трите символа и за тяхното използване - лекуването на...

Рейки и духовните водачи

Рейки и духовните водачи

При толкова много работа с безплътното при Рейки II, известна помощ от отвъдното е в реда на нещата....