Рейки за кариерата

Рейки за кариерата

Рейки при Стрес от работа

Позиции на ръцете отпред - главаПозиции на ръцете отпред - тялоСтресът в работата, бесът за работа („работохолията"), конкурентната борба и повишаващите се изисквания могат да доведат до тежки психосоматични страдания, включително до тотален срив. „Бърнаут" означава изчерпване на телесното, емоционалното и/или менталното равнище от продължителен стрес. Трябва да следим за първите признаци на бърнаут: недостатъчно въодушевление към това, което правим в момента; равнодушие и апатия; чувството, че „всичко става прекалено"; недостатъчна съзидателност и радост от живота; изобщо признаци на това, че емоционалният ни живот и възприятията ни стават все по-повърхностни.

Всекидневното, редовно прилагано цяло лечение ни помага отвътре навън дълбоко да отпуснем, хармонизираме и регенерираме своите тяло, душа и дух и да разградим стреса. Когато забележим признаци на бърнаут в себе си, трябва, ако е възможно, да увеличим времето за пряко лечение до две цели лечения на ден. Във всеки случай трябва да съблюдаваме за това да си правим по няколко почивки в работния ден, през които можем да прилагаме Рейки.

Положения

При акутен случай е особено полезно първото положение на главата, освен него и „алтернативното трето положение на главата", при което едната ръка лежи върху челото, а другата от другата страна върху тила.

За да избегнем бърнаута, през целия ден трябва да прекарваме особено много време във всички положения на главата, както и да опитваме комбинации от положенията на главата и и 7-мо предно положение.

Космически символи

Който е изучил втората степен, при остър случай на изчерпаност може да работи и със символа Сей-Хе-Ки, последван от символа Чо-Ку-Рей, като полага едната си ръка върху челото, а другата на тила и при това си представя символите. Положението за душевно хармонизиране, при което едната ръка лежи върху центъра Трето око, а другата върху соларния плексус, е също препоръчително при остър случай.

5.0, 1 гласа
прегледи 3266

Препоръчани продукти

loading...

Подобни статии

Рейки - лечение с енергия

Рейки - лечение с енергия

Рейки е система на лечение чрез полагане на ръце с несравнима простота и мощ. Историята й обхваща по...

Признаци на Рейки

Признаци на Рейки

1. Рейки действа винаги благотворно, никога - отрицателно. Универсалната енергия постоянно свързва ...

Рейки сеанс

Рейки сеанс

След като получите настройка Рейки I, тук ще научите как да използвате енергията. Щом започнете да л...