Рейки за кариерата

Рейки за кариерата

Рейки за Съзидателност

Позиции на ръцете отпред - главаПозиции на ръцете отпред - тялоПроблемите, които сме си създали, може би са разрешими, но не с едноизмерното мислене, към което сме привикнали. Един проблем най-често няма само една причина, а букет от причини, за които е важно да мислим едновременно, когато се опитваме да го решим. Нашият професионален свят и състоянието на информацията ни се променят твърде бързо, за да можем да разчитаме единствено на разума си. Със съзидателността и интуицията се включваме в по-високи равнища на съзнание. Можем да бъдем действително съзидателни само когато сме отпуснати. Стресът и напрежението са отрова за разгръщането на нашата съзидателност. Тук може да се приложи Рейки като дълбока и проста техника за разграждане на стреса и развиване на положителни, конструктивни модели на поведение за стресови ситуации и като възможност да влезем пряко в контакт с нашата съзидателност и да я разгърнем.

 Положения

За създаване на нервни връзки между двете мозъчни половини, за развитие на нашата интелигентност и изграждане на нашия контакт с интуитивното равнище особено много помагат първото и третото положение на главата. Можем да ги прилагаме и в комбинация с предно положение, като полагаме ръка върху съответното място.

Съзидателността е една естествена енергия във всички нас. Тя не е запазена за хората на изкуството, например за художниците и писателите. Съзидателност означава способността да действаш творчески и да използваш напълно своите възможности в живота. Във всяка професия се нуждаем от тази способност.

Когато страдаме от стрес, творческият ни поток е блокиран и задръстен. Силният отрицателен стрес има отрицателно въздействие върху цялата ни динамика тяло-душа-дух. Да бъдем действително съзидателни означава да бъдем в контакт с по-високи равнища на съзнание. Само тогава можем да приемем интуитивните проблясъци на мисъл.

Препоръчани продукти

Подобни статии

Лечение в екип

Лечение в екип

Лечителите в центъра Рейки на Чуйиро Хаяши в Япония са работили в екип и тази възможност съществува ...

Символи на Рейки II

Символи на Рейки II

Рейки Втора степен, се състои от информация за трите символа и за тяхното използване - лекуването на...

Рейки и духовните водачи

Рейки и духовните водачи

При толкова много работа с безплътното при Рейки II, известна помощ от отвъдното е в реда на нещата....