PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Принципи на Рейки

Рейки - лечение с енергия

  1. Рейки - лечение с енергия
  2. Настройка при Рейки
  3. Степени на Рейки
  4. Как лекува Рейки
  5. История на Рейки

Рейки е система на лечение чрез полагане на ръце с несравнима простота и мощ. Историята й обхваща почти цялата писана история на човечеството, а самата система на лечение със сигурност е по-древна от всички писмени паметници.

Полагането на ръце Върху тялото на човек или животно с цел да се облекчи болката е древно като инстинкта. Първото нещо, което повечето хора правят, когато изпитват болка, е да сложат ръцете си върху болното място. Когато детето падне и си ожули коляното, то иска майка му да го докосне (или целуне), за да се почувства по-добре. Ако детето е с температура или е болно, майката инстинктивно слага ръце върху челото му. Човешкото докосване носи топлина, спокойствие и изцеление. А също и нежност и обич. Ако изпитват болка, кучето или котката инстинктивно започват да ближат болното място - по същите причини, по които човек използва докосването с ръцете си. При животните майките също ближат малките си, когато те страдат. Това просто действие лежи в основата на всички техники на лечение чрез докосване.

Живото тяло - човешко или животинско - излъчва топлина и енергия. Тази енергия е самата жизнена сила и има толкова имена, колкото са човешките култури. В книгата си „В търсене на целебната енергия" Мери Кодингтън разглежда историята на тази енергия в различните култури на страниците на цял том. Полинезийското племе Хуна нарича тази целебна сила „мана", а индианците ирокези - „оренда". В Индия тя е позната като „прана", като „руах" в староеврейския, като „барака" в ислямските страни и като „ци" - в Китай. Някои лечители я наричат „оргон"-енергия (Вилхелм Райх), животински магнетизъм (Ф. А. Месмер) и „архае" (Парацелз). В Япония наричат енергията „ки" и именно оттам произлиза названието Рейки.

Учителят по аурата.

При жизнената енергия на Рейки, енергийните канали на тялото на посветения като Рейки лечител човек са отворени и отблокирани благодарение на настройката Рейки. Така той не само получава повече жизнена енергия или ки за самолечението си, но се свързва и с източника на универсалната ци или ки енергия. Този източник може да бъде дефиниран по всеки избран от лечителя начин. Аз го наричам Богинята. Други подходящи термини са Бог, Висше Аз, Първоизточник, Вселена и всички други названия на първоизточника или жизнената енергия. Рейки не е религия, нито е свързана с някаква религия. Тази жизнена енергия е източникът на самия живот и е далеч по-древна и като понятие, и като факт от всяка религиозна философия.

Рейтинг:
3.7/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

трябва да го видя !
тел.0894220910
Нели
Здравейте, искам да попитам чрез рейки възможно ли е да излекуваш изкривяване на тялото в следствие на падане. Да хо напраеиш отново такова каквото е било преди това? Надявам се някой да ми отговори. Благодаря ви ????
Диана маринова в гр.бургас къде мога да се запиша?
Св.
Здравейте, от две години ежедневно се занимавам с Рей Ки, системата наистина има благотворен ефект върху здравето и личностното израстване. Но се сблъсквам с хора, преминали уж рейки инициация, при които определено се наблюдава отрицателен ефект. Бих посъветвал търсещите, внимателно да избират учителите си, подозирам, че под името рейки се вмъкват и други неща, влияещи върху енергийната система. Не искам да правя реклама или антиреклама на никого, просто призовавам към бдителност, когато предоставяте достъп до себе си. Има приемствени линии, организации, които се опитват да стандартизират тази практика и т.н., това може да послужи за отправна точка при търсене на подходящ учител.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...