PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Символи на Рейки II

Символи на Рейки II

  1. Символи на Рейки II
  2. Чо-Ку-Рей
  3. Сей-Хе-Ки
  4. Хон-Ша-Зе-Шо-Нен

Сей-Хе-Ки

Сей-Хе-КиСледващият символ е Сей-Хе-Ки и традиционното му предназначение е за емоционално изцеление. Използва, се по време на сеанса пациентът е разтревожен, объркан или в емоционален смут, но в никакви други случаи. Друго подходящо определение е „каквото Горе, такова и Долу". Символът внася божественото в човешките енергийни модели и хармонизира горните чакри.

Интересно е да се отбележи, че има по-малко варианти и версии на Сей-Хе-Ки, отколкото на другите символи. Има само един алтернативен начин на рисуване, който увеличава дължината му. Макар че съществуват по-малко разновидности на този символ, различията в употребата му са повече. Според традицията предназначението на символа е за лечение на умствено равнище, както и за емоционално изцеление.

Енергията Рейки отива там, където е необходимо лечение - до всяко ниво на физическото, емоционалното, умственото и духовното тяло. Благодарение на употребата на Сей-Хе-Ки се обръща особено внимание на емоционалния аспект и често това е ключът към изцелението. Заседналата вътре болезнена емоция или травма се изважда на повърхността. Пациентът отново се свързва с болката за достатъчно дълго време, така че да може да й сложи край и да се освободи от нея. Често след освобождаването на емоцията физическото заболяване изчезва. Гневът, отчаянието, страхът, скръбта и самотата са много по-чести причинители на човешките заболявания от всички бактерии, вируси или органични увреждания. Поради тази причина използвам Сей-Хе-Ки при повечето лечения.

Също като хората, животните боледуват, за да се справят с емоции, от които не могат да се освободят по друг начин. Те изпитват и преживяват същите чувства като хората, но нямат същото равнище на разбиране и контрол над живота си като човека. Затова животните изпитват засилено безпокойство и страх. Куче или котка, които имат силна връзка със стопанина си, могат да проявят симптомите на неговата болест или емоции и да се принесат в жертва в този процес. Животните поемат върху себе си работата по пречистването на стопаните и домовете от тревожната енергия. Ако семейството преживява криза, животното я поема и може да не е достатъчно силно, за да я трансформира. Сей-Хе-Ки помага за преодоляването на емоционалната болка на животните, също както го прави за хората, като я освобождава, за да може болестта да се излекува.

Сей-Хе-Ки има и други приложения в лечебния сеанс и извън него. Той може да бъде призован за закрила и пречистване, за изчистване на негативна енергия, за освобождаване от духовна обвързаност и за предпазване на стаята от негативни емоции, болест или духове. Тези и други приложения на Сей-Хе-Ки са изложени в следващата глава.

Когато пациентът започне емоционално разтоварване, Сей-Хе-Ки е изключително важен. Ако лекуваният се опитва да се освободи от емоциите, но нещо му пречи да заговори или да заплаче, символът ще му помогне. Използвайте Сей-Хе-Ки като си го представите, изречете името му наум, нарисувате символа върху небцето си с език или очертаете символа с ръка във въздуха или над тялото на болния. Може да го очертаете и върху Короната на пациента в началото на сеанса, ако знаете, че трябва да се заемете с емоционалните проблеми.

Призоваването на Сей-Хе-Ки съсредоточава енергията Рейки върху емоционалното тяло и подсилва ефекта й. Помага на пациента да се съсредоточи върху специфичните за нуждите му емоции за това изцеление и да се освободи от тях възможно най-бързо и лесно. Използвайте символа веднъж в началото на лечението и/или по всяко време, когато ви се стори, че е необходим. Ако интуицията ви въобще не ви напомни за Сей-Хе-Ки, приемете, че той не е нужен за този сеанс.

В книгата си „Предизвикателството да преподаваш Рейки А. Дж. Макензи Клей вероятно отпечатва Сей-Хе-Ки за първи път. Клей дефинира Сей-Хе-Ки като „активиращ Вътрешния Източник. Описва го и като разбуждащ и пречистващ кундалини, пренастройващ мозъка и лекИеш връзката ум - тяло чрез подсъзнанието. В следващата си книга, "Една стъпка напред за Рейки", Клей показва символа удвоен, два Сей-Хе-Ки символа, обърнати един към друг и нарисувани с главата надолу. Според него тази употреба на символа интегрира лявата и дясната половини на мозъка.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

таня пашева
Символите на рейки са свещени и се използват само от хора които са рейкисти т.пашева
Виж още отзиви
Коментирай
loading...