Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Принципи на Рейки  »  Емоционални причини за болестта  »  Рейки и кармата

Емоционални причини за болестта

Емоционални причини за болестта

Рейки и кармата

Кармата не е толкова просто нещо. Законите на кармата гласят, че във всеки живот има съгласувана преди него поредица от неща, които трябва да бъдат научени през този жизнен цикъл, и заболяването или физическото неразположение може да е начин за усвояването на необходимите уроци. По дефиниция кармата означава действие, а всяко действие има противодействие. Друг начин да се изрази същото е една пословица на Уика: „Каквото дадеш, това ти се връща". Житейските грешки изискват корекции, осмисляне или промяна в поведението, за да бъдат излекувани. Може би е необходимо просто да изживееш емоциите докрай, за да ги преодолееш. Ако това не се случи в живота, в който е възникнал проблемът, то може да се случи в следващото прераждане. Но не бива да се смята за наказание.

Човек може да развие някакво заболяване като начин да се улесни усвояването на необходимия урок. Нетърпеливият индивид, например, може да бъде прикован към леглото или към инвалидната количка в следващия си живот, за да бъде принуден да се научи на търпение. Но проблемите рядко са толкова ясни или прости. Освен това е лесно да се каже, че ако си счупиш крака в този живот, това е защото някой друг си го е счупил по твоя вина в предишен живот. Това е погрешно разбиране на кармата - да смяташ, че някой е избрал заболяването си, след като тези избори и споразумения се правят в промеждутъка между две прераждания, когато няма вътрешно телесно съзнание или усещане.

Според будистите кармата се генерира от емоционални обвързаности, които се пренасят от един живот в друг. Тази сила принуждава хората да се връщат на Земята отново и отново, за да преодолеят проблемите и емоциите. Според тях, Пътят към Просветлението лекува кармата и освобождава хората от цикъла на прераждане, но кармата може да се преодолее, само докато си въплътен в човешко тяло. Някои лечители питаш дали използването на Рейки за лечение на болестта не обърква кармата на дадения индивид и дали не изисква от лечителя да поеме кармичната отговорност за въпросния човек. Според мен, ако някой се излекува чрез Рейки или по някакъв друг начин, това е осъществяване на неговата карма, в противен случай не би се случило. Лечителят не носи отговорността, той е само проводник на енергията. Изцелението става между болния, неговите духовни водачи и Богинята.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 3 оценки
прегледи 9454

Препоръчани продукти

Коментари за Емоционални причини за болестта

  Подобни статии

  Признаци на Рейки

  Признаци на Рейки

  1. Рейки действа винаги благотворно, никога - отрицателно. Универсалната енергия постоянно свързва ...
  Рейки сеанс

  Рейки сеанс

  След като получите настройка Рейки I, тук ще научите как да използвате енергията. Щом започнете да л...
  Лечение на други хора

  Лечение на други хора

  Рейки сеансът за други хора всъщност е същият като самолечението с две изключения. Първо, лечителят ...
  Лечение в екип

  Лечение в екип

  Лечителите в центъра Рейки на Чуйиро Хаяши в Япония са работили в екип и тази възможност съществува ...
  Символи на Рейки II

  Символи на Рейки II

  Рейки Втора степен, се състои от информация за трите символа и за тяхното използване - лекуването на...
  Рейки и духовните водачи

  Рейки и духовните водачи

  При толкова много работа с безплътното при Рейки II, известна помощ от отвъдното е в реда на нещата....