Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки I  »  Лечение в екип

Лечение в екип

Лечение в екип

Лечителите в центъра Рейки на Чуйиро Хаяши в Япония са работили в екип и тази възможност съществува и днес. При работата в лечителски екип, няколко позиции на ръцете могат да се изпълняват едновременно и сеансите отнемат много по-малко време. Приемащият енергията човек усеща силния й прилив и се облагодетелства от пълното лечение Рейки много бързо. Добре сработилият се лечителски екип може да постигне много повече изцеления, отколкото при самостоятелна работа, и в екип лечението не коства почти никакви усилия. Лекуването в компанията на други практикуващи Рейки също носи огромна радост. Всеки човек в екипа е необходим и като че ли открива собственото си място при всеки сеанс.

В лечителския екип Рейки всички членове трябва да имат поне първа степен Рейки, но екипите могат да включват посветени в Рейки първа, втора или трета степен. Екипът може да се състои от няколко например двама или много, осем-девет лечители. Ако няма достатъчно място, за да работят всички наведнъж, свободните застават зад работещите. Тогава те могат да дадат енергията си, като поставят ръце върху раменете на стоящия пред тях лечител, който на свой ред е положил длани върху пациента. Чудесно е толкова много лечители да работят за нуждаещия се - наистина в света трябва да има достатъчно хора, способни да предложат Рейки.

За да започне лечението в екип, един застава или сяда зад главата на пациента. Той извършва всичките три позиции на главата - пространството е твърде малко за повече ръце - той е и ръководителят на сеанса. Може да има още толкова лечители, колкото са останалите позиции Рейки. При по-малко лечители си поделете работата. При двама лечители единият изпълнява позициите от главата надолу до сърцето, а другият започва от слънчевия сплит и стига до стъпалата. Ако има трима лечители, единият работи върху главата, другият - върху торса, а третият - върху позициите на краката и стъпалата. Когато има четирима лечители, поставете единия до главата, двама - на торса и един - при краката и стъпалата. В сеанса могат да участват толкова лечители, колкото могат да се разположат край масата за масаж или леглото.

Понякога при екип от трима или повече лечители, единият остава в последната позиция на ходилата през целия сеанс. Поставя по една ръка върху всяко от ходилата на пациента и остава така до края на лечението. Това може да бъде много интересна позиция. Лечителят усеща чрез ръцете си всички енергийни промени, извършващи се в тялото на пациента по време на сеанса. Може да разбере къде енергията преминава свободно и къде е блокирана. Тези усещания не вредят на лечителя, но ако се появят бурни емоции, е най-добре да се отдръпне встрани. Задръжте ръце върху ходилата, но преместете тялото си встрани, извън обсега на освобождаващата се енергия. При тази позиция лечителят може да получи и психическа информация. Тя може да се отнася до минали животи, ситуации от сегашното съществувание, насоки от духовните водачи за неща, които пациентът трябва да знае или да направи, а понякога и диагностичен материал.

Застаналият до главата на пациента лечител е и ръководител или водач на сеанса. При Рейки лечение в екип в началото всички се хващат за ръце над тялото на пациента, над своята позиция или над началната си позиция. Кой каква позиция ще извършва се договаря преди началото. Когато всички заемат местата си, водачът при главата на пациента кимва и всички лечители полагат ръце върху тялото на болния едновременно. След това членовете на екипа наблюдават как водачът извършва своите позиции, докато осъществяват своя дял от лечението.

Когато приключи с първата си позиция, ръководителят поглежда другите, за да види дали също са приключили. Когато получи мълчаливо кимване от всички, водачът преминава към следващата позиция и всички лечители, които трябва да се преместят, го правят едновременно с него. Това продължава при всяка следваща позиция. Ако лечителят не трябва да се мести към следваща позиция, той остава на мястото си, когато водачът на екипа преминава в нова позиция. Когато водачът, извършващ позициите на главата и гърлото, приключи работата си, той поглежда останалите лечители. След като всички завършат всичките си позиции и водачът получи кимване от всеки един, той също кимва и всички вдигат ръце едновременно. С малко практика сеансите протичат бързо и плавно.

След това пациентът се обръща по корем и сеансът се провежда по същия начин отзад. Има алтернатива на стандартните позиции откъм гърба, която действа добре при лечение в екип и е от особена полза, ако пациентът има гръбначни проблеми. Това е процедурата „Голямото Л", като Л означава Лечение. За да направите „Голямо Л", водачът на екипа остава до главата, полагайки ръце върху раменете на пациента. Лечителите от двете страни редуват ръцете си, полагайки ги в редица по протежение на гръбнака на пациента. Използвайте толкова ръце, колкото има. Ако има само няколко лечители, водачът може да завърши позицията си и да се премести отстрани.

Резултатът от толкова много ръце в редица по протежение на основния енергиен канал на тялото е невероятен поток от енергия Рейки, протичаща по гръбнака и канала кундалини. Лечителите могат да усетят протичащата под ръцете им енергия. Понякога изглежда, че потокът се движи както нагоре, така и надолу и може да продължи така няколко минути. Опитайте да разположите лечителите и само до главата и стъпалата, като изпращате енергията нагоре и надолу между тях. Уверете се, че последната вълна Рейки ще отиде към стъпалата.

В края на това лечение пациентът може да има нужда от повече време, за да се върне в настоящето - ще усеща дезориентация по-дълго. В съчетание с Неподвижната точка, „Голямото А" е чудесно лечение за хора с болки в гръбнака и в кръста, с дискови хернии, ишиас, гръбначен артрит, проблеми във врата и болки в краката.

Има още един аспект на лечението в екип, който заслужава внимание, и той е социалният. Съвместното лечение е много забавно. То може да бъде превърнато в редовно събитие чрез основаването на асоциация Рейки на лечителите от вашия район. За целта някой с достатъчно голям дом кани всички лечители Рейки, които познава, като посочва деня и часа. След като лечителите се съберат, носейки приготвени в глинени съдове ястия и маси за масаж, ако разполагат с такива, те се разделят на няколко групи. Всяка група провежда лечение в екип на всеки член, така че всеки да получи лечение и да участва в няколко други сеанса. След като всеки получи лечението, започват вечерята и социалното общуване.

Ето няколко съвета за основаването на асоциация Рейки. Първо, направете списък на заинтересованите лечители и разпределете кой на кого ще се обажда. Ако със задачата се заеме само един човек, той бързо ще се умори. На първата среща уговорете постоянна дата и час за събиранията си - например, в два часа през втората неделя от всеки месец. Ако има достатъчно хора с големи жилища, редувайте местата на събиранията си, вместо да ги провеждате в един и същи дом. В началото или в края на всяка среща Рейки решавайте къде ще бъде следващата. Започвайте сеансите достатъчно рано, за да не закъснеете много с вечерята. Доста хора не обичат късните вечери, а на други може дори да им прилошее. Започнете леченията възможно най-скоро след началния час на срещата.

Всички лечители в лечителските екипи трябва да бъдат поне Рейки I. Хората, които не са, могат да идват само за да получават лечение и това трябва да им се разрешава. Когато на среща Рейки има Рейки Ш майстори, аз ги насърчавам да предават Рейки настройки на желаещите, без да искат такса. Това е от особена полза за хора с хронични или сериозни заболявания, особено с рак, HIV+ или СПИН. Вече получилите настройка лечители може също да поискат още една настройка. Ако гостът желае да се включи в сеансите като лечител, настройката ще му позволи да го стори, а всяка общност има нужда от възможно най-много лечители. Това може да е в разрез с традиционното учение, но в името на човечеството и планетата, времето му е дошло.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 4317

Препоръчани продукти

Коментари за Лечение в екип

  Подобни статии

  Пречистване на енергия

  Пречистване на енергия

  Използвайте Сей-Хе-Ки в ъглите и над прозорците на къща, за да изчистите енергията на стаята или дом...
  Лечение на Земята

  Лечение на Земята

  В тази част от Рейки II трябва да се разгледа само още едно нещо и то е използването на Рейки за лек...
  Лечение от разстояние

  Лечение от разстояние

  Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят въ...
  Отваряне на Кундалини

  Отваряне на Кундалини

  Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В ...