PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

  1. Лечение от разстояние
  2. Подход на лечението - визуализация
  3. Рейки методи за лечение от разстояние
  4. Други техники за лечение от разстояние

Подход на лечението - визуализация

Лекуването на отсъстващ човек е предимно процес на визуализация в състояние на медитация. Визуализацията означава също въображение. За да визуализирате, извикайте в ума си лика на нуждаещия се от лечение. С други думи, представете си този човек. На запад този процес обикновено е картинен, но това не е единственият начин. Визуализацията означава използване на всяко едно от сетивата - зрение, звук, допир и ухание - вкусът рядко се използва при лечение. Един от начините за визуализация при лечение, е създаването на рози. Създайте във въображението си роза, като използвате всичките си сетива, и я наречете с името на свой познат. Изпратете Рейки на розата и я наблюдавайте как разцъфва, а после я оставете да изчезне. Това е същината на психическото лечение или лечението от разстояние.

Понякога, докато слушат как другите описват методите си на лечение от разстояние, хората си спомнят, че те вече са им познати. „Изпращам им енергия", може да каже някой. „Това лечение от разстояние ли е?" Да, такова е. Изпращането на енергия, изпращането на любов, изпращането на светлина или цветове, молитвите, мисълта за някого и визуализирането му са все техники на лечение от разстояние. Запалването на свещ над снимката на нуждаещ се от лечение човек е друг такъв метод, както и поставянето на снимката в ръцете на Гуанин или статуята на Богородица.

Повечето методи за осъществяване на психическо лечение започват с представата за оздравяването на човека. Ако не разполагате със снимка, използвайте всеки предмет, който ви напомня за него. Можете да извикате представата в ума си и чрез визуализация и обикновено това е начинът, по който действа лечението от разстояние. За целта е необходимо тихо и спокойно пространство, но съвсем малко време. Това тихо пространство се нарича медитация и е другата част от техниката за лечение на отсъстващ човек. Медитацията за лечение от разстояние не означава дълбок транс, а само леко състояние на концентрация. Щом усъвършенствате изкуството на визуализацията, ще можете да го правите навсякъде, но в началото използвайте пространството на медитацията.

За целта е необходима тиха стая, където можете да се уедините, без да ви безпокоят. Затворете вратата, свалете телефонната слушалка и приглушете осветлението. Запалването на свещ е добър навик. Красиво е и създава мека светлина и с времето самото запалване на свещта ще започне да стимулира медитативното състояние чрез асоциация. Седнете спокойно с отпуснати ръце и крака в стола или на пода в поза лотос или полулотос, ако така ви е удобно. Няколко пъти си поемете дълбоко въздух, за да се успокоите, погледнете пламъка на свещта и си представете човека, когото искате да лекувате.

Човекът няма да се появи ясно. Може да видите силует, размити очертания, светлина или цветове. Всяко изображение ви предоставя необходимото. Образът няма да е фотографски отчетлив. Ако доминиращото ви сетиво не е зрението, човекът може да се появи като звук на виолончело или аромат на люляк. Може да се появи като познатото усещане от прегръдката му или от ръката му върху рамото ви. Ще го познаете под каквато и форма да се появи, а това е достатъчно.

Получаване на разрешение

После трябва да получите разрешението му и това е от жизненоважно значение. Етиката на Рейки I изисква лечението да се извършва само с разрешение и същото важи за лечението от разстояние при Рейки II. Ако майка ви вече ви е помолила по телефона да излекувате болката в ухото й, друго не е необходимо. Ако не е помолила и смятате, че може да ви откаже, ако я попитате, попитайте я сега „в астрала" на визуализацията си. Ще получите някакъв отговор. Може да чуете гласът й да казва „да" или „не" или тя може да се обърне към вас (да) или с гръб към вас (не). Ще го разберете и етиката повелява да уважите желанието й. Често някой, който отказва (или мислите, че може да откаже) във физическото равнище, приветства лечението, когато го попитат по този начин. Използвайте този метод и при изпаднали в кома. Ако при медитативното запитване получите разрешение, продължете. Ако ли не, оттеглете се спокойно и с любов и прекратете сеанса.

Ако не сте сигурни в отговора, изпратете лечението с ясното намерение да бъде прието само съгласно свободната воля. Да натрапваш на някого нежелано лечение е в пълно противоречие с лечителската етика. Хората и животните имат право да задържат болестта си, ако желаят.

Изпратете светлина

След като получите разрешение да продължите, изпратете на човека светлина. Не определяйте цвета, оставете я да приеме необходимия цвят. Всички цветове са положителни, стига да са ярки и красиви. Черният също е положителен при лечение, кадифено черното на звездното нощно небе или плодородната почва на Майката Земя. Има много причини някой мъж да се нуждае от черното и, изпратен с любов и намерение за изцеление, този цвят никога не е негативен. Той успокоява, закриля и заземява. Най-малко трябва да се използва белият цвят. Много по-ефикасно е да се изпрати цвят, който се фокусира върху нуждите на получателя, отколкото да изпратиш бялото като покривало за всичко.

Някои от появяващите се при лечение от разстояние цветове не са земни. Те трудно се описват с думи и, доколкото ми е известно, нямат имена. Те са невероятно красиви. Това са астралните цветове, които допълват всеки от основните (чакра) цветове в земното ниво. Те често се появяват, когато използваме Рейки II за лечение от разстояние и са основната причина да не определяте цвят, когато изпращате светлина. Назоваването на земен цвят ограничава онова, което може да се появи, и може и да предотврати появата на астралните съответствия.

Оставете цветовете да изпълнят аурата на човека и тогава изпратете символите Рейки. Изпратете ги цели, като просто пожелаете появата им. Те като че ли прелиташ през пространството, за да се изпишат върху цялата дължина на получателя. Помнете, че Хон-Ша-Зе-Шо-Нен е символът, който пренася Рейки през пространството и времето - използвайте го при всяко лечение от разстояние. Чо-Ку-Рей увеличава силата на целебната енергия, а Сей-Хе-Ки лекува емоционалните компоненти на болестта. Изпращайте всички символи при повечето лечения на отсъстващ човек. Символите също приемат някакъв цвят и аз предпочитам да не налагам ограничения - цветът е този, който е нужен на получателя.

След като изпратите символите, изчакайте малко. Може да чуете послание от водачите си или получаващия енергията човек и да бъдете насочени да направите още нещо. Едно такова послание може да бъде: „Изпълни аурата му със златно". Насочващите послания винаги са позитивни и животоутвърждаващи, не вярвайте на друго. Когато свършите с това, представете си човека оздравял. Може да чуете майка си да казва, че болката в ухото е изчезнала. Ако сте лекували човек със счупен крак, вижте го как тича щастливо, без шина и с широка усмивка на лицето. После излезте от медитацията (оставете розата да се разсее) и се върнете в настоящето. Процедурата отнема секунди, далеч по-кратко от обясняването й.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...