PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

  1. Отваряне на Кундалини
  2. Енергийни канали
  3. Движение на Кундалини
  4. Рейки и енергийните канали
  5. Жизнената енергия
  6. Първо упражнение за отваряне на кундалини
  7. Второ упражнение за отваряне на кундалини

Първо упражнение за отваряне на кундалини

Започнете с медитативното състояние и стартирайте Микрокосмическата орбита. Усетете или си представете ки като огнена енергия (Раку) и я предвижете от Хара (пъпа) към Хуи Ин (перинеума), после нагоре по гръбнака към короната. Проведете енергията надолу по предната част на тялото отново към Хара. Оттук нататък указанията за мъжете и за жените се различават. Не визуализирайте символите Рейки по време на това упражнение.

За жени

Започнете със заключване на корена - позицията Хуи Ин. За да я приложите тук, седнете на пода и опрете едната си пета във вагината и клитора. Прилагайте силен, постоянен натиск, който може да се постигне и като поставите малка възглавничка, топка за тенис или дори по-голям кристал между краката си. Опрете езика си в небцето зад зъбите. Тази позиция лежи в основата на голяма част от работата в Кундалини Йога и Ци Гун, включително и на Микрокосмическата орбита. Използването на възглавничка е дзен техника (японски будизъм). Вследствие на натиска може да усетите топлина или оргазъм.

После усилете енергията в дланите си като ги потриете една в друга или активирате притока на Рейки до затоплянето им.

Първо упражнение за <dfn>кундалини</dfn> за жениПокрийте и притиснете голите си гърди със затоплените си длани и започнете да ги масажирате нагоре и навън. Направете го осемнадесет пъти, без да стимулирате зърната и почувствайте притока на ки към вагината, епифизната жлеза и хипофизата (корена, короната и третото око). Насочените нагоре кръгови движения се наричат разпръсквателни.

Спрете с леко докосващи зърната пръсти и насочете енергията от гърдите, вагината, короната и третото око към чакрата на сърцето. Повторете серията от осемнадесетте масажни кръгови движения два - четири пъти, като всеки път изпращате ки към сърцето.

После направете кръговите движения в обратната посока - надолу и навътре, а не нагоре и навън. Съберете енергията в зърната и я придвижете към гръбнака отзад на гърдите. После я насочете надолу към точката на бъбрека. Направете серията от осемнадесетте кръгови движения два - четири пъти. Насочените навътре кръгови движения се наричат събирателни.

Преместете ръце от гърдите към точката на бъбрека в задната част на тялото, зад долните ребра. Масажирайте и леко подрусвайте областта девет - осемнадесет пъти и после спрете. Повторете два - четири пъти, като след всяка серия си почивате. Усетете топлината в областта на бъбреците.

Отново преместете ръце, като този път масажирате долната част на корема от слабините към яйчниците. Масажирайте областите на черния дроб и жлъчката от дясната страна под долните ребра и далака - от лявата страна. Масажирайте първо навътре, а после - навън, по тридесет и шест пъти във всяка позиция. После масажирайте областта на вагината, за да съберете енергията. Спрете и почувствайте нарастването на ки.

Сложете дясната си ръка върху вагината, а лявата - Върху сърдечния център и извикайте усещането за универсална любов в сърцето си. Привлечете земната енергия и продължете Микрокосмическата орбита, като накрая съберете енергията в Хара.

Така завършва първото упражнение за жените.

Ползата от това упражнение не е само разширяването на каналите кундалини. Повечето духовни дисциплини се опитват по някакъв начин да пренасочат сексуалната енергия нагоре към короната. Сексуалната енергия е първоначална ки и загубата й намалява жизнеспособността на жизнената сила, скъсявайки живота и влошавайки здравословното състояние. Тази енергия се губи по време на менструация, овулация и полов акт Горепосоченото упражнение рециклира енергията, увеличавайки първоначалната ки за благото на тялото, ума и духа. Съчетаването на сексуалната и сърдечната енергия развива състрадателността и носи усещане за покой, благополучие и блаженство.

Кръговото масажиране на гърдите балансира хормоналните процеси в женското тяло, понякога с изумителни резултати. Разпръсквателните кръгови движения могат да прекратят симптомите на менопаузата и обяснението е, че „кръвта се връща обратно". Жени с кисти на гърдите откриват, че разпръсквателните кръгови движения успяват да смалят или разсеят бучките. Ако правите само разпръсквателни кръгови движения, може да намалите големината на гърдите си. Използвайте кръговите движения в обратната посока, за да увеличите размера на бюста си, но ги избягвайте, ако имате бучки или сте в менопауза. При повечето жени кръговите движения в двете посоки (еднакъв брой във всяка посока) балансират хормоните, без да променят големината на гърдите.

Друг възможен резултат от всекидневното практикуване на тези упражнения е самото „обръщане на кръвта назад". При някои жени нивата на естрогените могат да намалеят дотолкова, че менструалният цикъл да спре. Езотеричната философия го смята за положително, тъй като означава, че сексуалната ки е рециклирана и пренасочена към короната. Вероятно за повечето жени това не е достатъчно надеждно средство за предпазване от забременяване. Ако менструацията спре, а забременяването е желано, прекратете упражненията или намалете броя на кръговите движения (по-малко от сто на ден). Не са известни отрицателни резултати от тези упражнения. Те спират биологичния часовник и засилват съзидателността и духовното съзнание.

Упражнението може да се прави два пъти дневно, сутрин и вечер. Всеки сеанс трябва да включва не по-малко от тридесет и шест кръгови движения и не повече от триста и шестдесет. Започнете с по-малък брой и постепенно увеличавайте.

За мъже

Най-добре е упражнението да се прави без дрехи и Микрокосмическата орбита да се стартира в медитативно състояние. През това време не визуализирайте нито символите Рейки, нито Раку (огнената енергия). Това би предизвикало прекомерна стимулация и дискомфорт. Ако се случи нещо подобно, върнете излишната енергия в земята и направете завършващите спирали на Микрокосмическата орбита, за да съберете ки в Хара. Позицията Хуи Ин и методът на свързване на Възпроизводствения и Управляващия канал за осъществяването на орбитата са разгледани по-нататък в тази глава. Преди да започнете, прочетете „Упражнение първо" за жените.

Започнете с усилване на енергията в дланите си; потъркайте ги една в друга или активирайте притока на Рейки.

Първо упражнение за <dfn>кундалини</dfn> за мъжеКогато ръцете ви се затоплят, масажирайте и леко поклащайте бъбреците девет - осемнадесет пъти. Спрете и усетете топлината. Чрез силата на ума поемете ки в бъбреците и после я изпратете в точката на бъбрека. Направете го два - четири пъти. Почувствайте енергийната връзка между бъбреците и гениталиите.

Отново усилете енергията в дланите си. Обгърнете внимателно тестисите - без стискане - с дясната си длан. Масажирайте тестисите осемнадесет - тридесет и шест пъти. Спрете и почувствайте прилива на ки в тях.

Хванете тестисите с лявата си длан и поставете дясната върху Хара. С лек натиск масажирайте пъпа с дясната си длан по посока на часовниковата стрелка тридесет и шест - осемдесет и един пъти.

Сменете ръцете и повторете, като първо отново усилите енергията в дланите си. Този път масажирайте Хара обратно на часовниковата стрелка тридесет и шест - осемдесет и един пъти. Дясната ръка обхваща тестисите.

Преместете двете длани, за да покриете гениталиите. Почувствайте стимулацията в органите и свийте мускулите, за да съберете енергията. Спрете и усетете нарастването на енергията.

С дясна длан върху тестисите, поставете лявата върху сърдечния център. Привлечете универсалната любовна енергия в сърцето си.

Продължете Микрокосмическата орбита, връщайки енергията в Хара, и приключете упражнението със завършващите спирали.

Това упражнение има няколко цели. Първата е засилването на състрадателността чрез свързването на сърцето и половите органи. Втората голяма полза е рециклирането на сексуалната или първоначална ки за по-дълъг живот и по-добро здраве. Самите полови органи също укрепват. Могат да се смекчат проблемите с простатата, преждевременната еякулация и другите сексуални затруднения. Кръговратът на енергията през Микрокосмическата орбита лекува всички органи и балансира блокиралата енергия навсякъде в тялото. Духовното съзнание се повишава, а връзката между ума, тялото и духа се възстановява. Упражнението носи и по-силно усещане за вътрешен покой, сигурност и благополучие. То стимулира съзидателността, съзнанието и духовното израстване.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Какво ще кажете за огнения саламандър, малкия дракон, или змияогън
Хора, информация има вече прочетете някоя Стара книга не се ровете само в интернет и да вярвате на всичко, Рейки е енергия на вселената, която ние практикуващите ученици използваме за да лекуваме другите и себе си, защото сме посветени от някой учител. Не е против нито една религия дори е в синхрон с цялото пространство и всяко живо същество било то животно или растение, човешко същество . Да книгите са написани по късно ама тази енергия съществува преди всичко и преди всички....
Yana Yankova
Излагации, ,излагаш се ... При АДВЕНТИСТИТЕ няма икони ,но се водят религиозна църква
Vie,sichkite,uligofteni.si iZberete po,ednoo darvo I se besetee.dase izchistite.
Явно , само майстри пишат тук и хора с опит :) Сайта е хубав и има много верни неща в него. Второ , как е започнало Рейки и какво е ,малко хора знаят. Натрупайте опит и познание и после коментирайте. Микао Усуй е разпространил системата Рейки Шики риохо. А в самото Рейки са заложени принципите на Бушидо. Рейки е един вид система за себепознание,развитие и лечение. Системата е много балансирана и бесопасна за работа. А Кундалини е вашата сексуална енергия , нищо друго. Не ви съветвам да я будите и ползвате ,без с вас да работи някой опитен и разбиращ.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...