Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Принципи на Рейки  »  Признаци на Рейки

Признаци на Рейки

Признаци на Рейки

1. Рейки действа винаги благотворно, никога - отрицателно.

Универсалната енергия постоянно свързва получателя с неговите действителни потребности и подкрепя вътрешно естествения процес на растеж и разгръщане. Впрочем както при другите цялостни терапевтични методи или цялостни методи на развитие на личността, така и тук могат да възникват „кризи на лечението" или „разпалване на стари симптоми", а на емоционално равнище - конфронтация с неосъзнати преживявания. Способността ни да се отнесем към тях конструктивно се разширява значително чрез Рейки и тези феномени възникват, за да може засегнатият окончателно да ги остави зад гърба си. Рейки не освобождава пътя ни от изисквания и проблеми, а ни подкрепя и придружава при тези необходими учебни задачи. Ако възникват терапевтични кризи, не трябва да прекратим леченията, а напротив, да лекуваме по-често и по-продължително въпросния човек, за да го подкрепим.

2. Не съществуват никакви ограничения в прилагането на Рейки.

Универсалната енергия Рейки е винаги безвредна в своето приложение, няма „претоварване" и негативни странични явления. Когато даден човек има проблеми, девизът е: „Колкото по-дълго, толкова по-добре." Рейки е най-мощната енергия във вселената, тя действа винаги и навсякъде, няма болест или тема, която би била „резистентна" спрямо универсалната енергия.

3. Отдаващият Рейки не може да се чувства изчерпан от прилагането й. Той е само канал на Рейки.

Ние работим с универсалната енергия, чиито запаси са неизчерпаеми. „Универсален" означава „намиращ се навсякъде". Става дума за една свръхлична енергия. Това означава, че работим не с личната енергия на нашите външни равнища - тяло, чувства, разум, - а с трансцендентната светлинна енергия. Колкото повече работим с тази енергия, толкова повече хармонизираме и активизираме самите себе си. Следователно и ние при отдаване на Рейки се хармонизираме, активизираме или отпускаме - според това от какво се нуждаем в този момент. Най-добре е да се провеждат няколко лечения едно след друго или в един и съши ден, за предпочитане в група, в която универсалната енергия се потенцира.

4. Рейки не може да бъде проводник на негативни вибрации от другия.

Универсалната енергия в качеството й на най-силното трептене на енергия във вселената е в състояние да трансформира всички честоти на енергия с по-низша природа. Следователно е без значение дали онзи, когото третираме, има добро излъчване, дали той ни харесва, или е напълно здрав. Когато работим с Рейки, не трябва да се страхуваме, че ще приемем някакви негативни енергии.

5. Рейки въздейства благотворно, независимо от състоянието на отдаващите и приемащия.

Действието на универсалната енергия не зависи от телесното състояние на участниците, от концентрацията или състоянието на чувствата. Рейки е по-силна от тези външни равнища и е в състояние да преобразува енергията.

6. Рейки действа винаги цялостно терапевтично и причинно.

Универсалната енергия от само себе си тече натам, където е най-необходима и където лежи причината за проблемите, например на емоционалното или физическо равнище. Често тези причини стават ясни за засегнатия чрез един процес на познание и осъзнаване и наред с тази яснота той получава и силата да промени своите нагласи или да добие свързано с проблема знание. Следователно при Рейки в никакъв случай не става дума за предприемане на дилетантски методи за лечение на симптомите или за потискане на симптомите, а за широкообхватна трансформация на техните причини. Затова и продължителността на процеса на лечение не може да се каже предварително. Той може да протече бързо или пък да продължи дълго според това доколко въпросният човек е готов да добие или не знание, свързано с определена болест. Освен това човекът е много повече от полярността на „здрав" или „болен" на външните равнища и телесното здраве е само един аспект на цялото (английската дума „health", здраве, произлиза от „to heal", което на староанглийски означава „да станеш цял" - тоест обозначава хармонизирането на отделните части в отношението им към цялото).

7. При работа с Рейки не са необходими упражнения за изчистване или хармонизиране преди или след лечението.

Рейки чисти сама на всички енергийни равнища и при всички участници в сеанса. Поради хигиенични причини преди и след лечението можем да измиваме ръцете си.

8. Благотворното въздействие на Рейки не зависи от вярата в него.

Когато имаме работа с Рейки, вярата или липсата на такава в ефикасността на метода не играе изобщо никаква роля. Когато дишаме, не трябва да вярваме, че кислородът е нещо добро. Ефикасността на универсалната енергия е напълно независима от менталното или емоционалното равнище. Как иначе би могло да се обясни, че бебета, животни и растения имат такава полза от тази енергия, макар че съвсем не могат да вярват в нея? При изпращането на енергия универсалната енергия действа и при хора, които изобщо не знаят, че са третирани, да не говорим, че биха могли да вярват в нещо в тази връзка.

9. При отдаване на Рейки не винаги е необходимо да вземем разрешението на въпросния човек.

Универсалната енергия действа винаги безвредно и подкрепящо за получаващия я. Следователно не са необходими никакви предпазни мерки или подготовки преди лечението.

Когато от втора степен изпращаме енергия на някого, без той да знае за това, то в никакъв случай не е „намеса в неговата карма". „Карма" означава само: „което си посял, това ще пожънеш". Ако една дъщеря с втора Рейки степен иска да подкрепи баща си с предаване на енергия, или ако някой притежаващ втора степен желае да изпрати енергия на даден политик - къде е проблемът? Универсалната енергия действа винаги подкрепящо за въпросното лице, съвършено безвредно, сигурно и хармонично. С Рейки не можем да манипулираме, това също е свойство на универсалната енергия.

10. Рейки действа винаги едновременно на всички равнища.

Универсалната енергия винаги се насочва натам, където лежат проблемите за дисхармониите, независимо на кое равнище. Не е нужно да знаем дали мигрената на определена личност фактически има телесна или душевна причина, Рейки „знае" това! Ние трябва да имаме работа, така да се каже, с най-добрия терапевт на света, с една инстанция на всеобхватна мъдрост. Универсалната енергия трансформира със светлината си всичко тъмно, всички блокади, независимо на кое равнище, на ментално, емоционално или физическо.

11. Рейки е в хармония с всички терапевтични форми, методи за растеж на личността, с всички светогледи и медитативни техники.

Рейки активизира най-естествената енергия в нас и в другите, с която сме дошли на белия свят. Затова тя е в хармония с всички форми на лечение, независимо дали те се отнасят към официалната медицина или са алтернативно цялостни, тя е в хармония с всички светогледи и религии и с всички медитативни техники. Прилагането на Рейки заедно с традиционната медицина засилва положителното въздействие, а възможните отрицателни съпровождащи явления се смекчават.

Когато узнаете, че дадена техника не отговаря на един или на няколко от тези признаци и критерии, не може да става дума за Рейки, която активизира изключително универсалната светлинна енергия, най-финото и най-мощното трептене във вселената.

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 4 оценки
прегледи 30431

Препоръчани продукти

Коментари за Признаци на Рейки

 1. .

  "Рейки действа винаги благотворно, никога - отрицателно." - но понякога не действа, например при кармични обременявания. рейки не действа, когато имате да изплащате кармичен дълг и болестта ви е "изпратена", за да го изплатите.
  "Не съществуват никакви ограничения в прилагането на Рейки." - съществуват ограничения, те се дават от мастъра ви , когато ви инициира - обикновено във вид на наръчник или книга.
  "Отдаващият Рейки не може да се чувства изчерпан от прилагането й. Той е само канал на Рейки." - но самото прилагане на рейки - например пълен 1-часов сеанс на друг човек, е доста изморителна процедура, трябва рейки практикуващият да внимава за правилна позиция на тялото си, за да не се натоварва неправилно гръбначният му стълб и т.н. особено полезно е да тренира някакъв вид цигун или тай-чи, за да наработва тази издръжливост.
  "Рейки не може да бъде проводник на негативни вибрации от другия." - за да се реализира това трябва да си пълен непукист и да не те засяга болката на рейки приемащият - това изисква трениране на ума и доста специфично глобално мислене. (будистки тип мислене - всеки някога ще умре)
  "Рейки въздейства благотворно, независимо от състоянието на отдаващите и приемащия." - да така е, но когато даващият е болен, рейки отива първо за неговото лечение, или там където е най-необходима. това означава, че болен лечител често не може да бъде особено полезен за "пациента".
  "При работа с Рейки не са необходими упражнения за изчистване или хармонизиране преди или след лечението." - задължително е пречистване на помещението, в което работите, преди да правите каквото и да било и също такова пречистване след сеанса, за да изчистите негативна енергия появила се от "пациент". за упражненията писах по-горе. освен това ежедневната правилна медитация по 1 час дневно е меко казана задължителна, за да имате някакво развитие към по-добро и без да сте рейки практикуващ.
  "Благотворното въздействие на Рейки не зависи от вярата в него." - вяра не е необходима - да, но е необходимо желание за излекуване, иначе защо да започнем изобщо лечение ???
  "При отдаване на Рейки не винаги е необходимо да вземем разрешението на въпросния човек." - абсолютно задължително е, иначе сте обикновен роб на егото си. незабравяйте , че вселената има разум и ред, който следва независимо от вашето его и желания. когато се опитвате да ги промените, вие работите за създаване на лична лоша карма. ("не плюйте срещу вятъра")

  използвайте разумно рейки, и знайте, че тук и сега всеки момент създавате и работите за вашата карма. дивият комерсиал на всяка цена е неприемлив за никой духовно извисен човек. парите са средство за живот, но не единствена цел. приемайте духовни водачи, които наистина искат да ви научат на нещо, а не просто "да си изпеят урока срещу заплащане". рейки, любов, светлина, благодарност, прошка, мир !

 2. 1.

  Като гледам колко неверни неща са написани .. чудя се да вярвам ли и на останалите неща в този сайт

 3. 2.

  с рейки могат да се лекуват и тежки болести,рейки не може да навреди,ако човек е болен е редно първо себе си да излекува,след това даа лекува другите,обмяната на енергия може да бъде услуга,това е вселенски закон:даваш и трябва да получиш,ако до 3 дни няма обмян на енергия,болеста се завръща при болния обратно,когато лекувате някой вие трябва да имате силна енергийна защита и да чистите помещението преди и след сеанс,ние сме проводници на рейки енергията няма как да се прехврли болеста на нас.

 4. 3.

  ако някой има намерение с комерсиална цел да лекува,няма да му се даде....за това рейки не е за всеки,рейки не е само техника за самолечение,рейки е начин на живот и духовно израстване.

 5. 4.

  в този сайт някои неща не са написани правилно з съжаление

 6. 5.

  Аз искам да попитам следното: Рейки съгласуван ли е със божиите закони? И като цяло от Бог ли идва?

 7. 6.

  Сиси, молитвата преди да започне сеанса е:
  В името на Исус Христос и Светият дух вечен - Ви моля за чист канал от Рейки енергия - за върховно и оптимално добро на всички хора, амин! '

 8. 7.

  Имам имплант около 10 см. в дясната ръка следствие на счупване. Въпроса ми е: това пречка ли е да бъда иницииран в 1-во ниво?

 9. 8.

  Не, това няма нищо обяо с Божите закони и Бога от библията. Дори да кажем тази молитва пред сеанс както е дадена по-горе, това е още по-голямо богохулство, понеже го викаме за демонически сеанс. Бог е казал ан тези които уж в негово име са правели: махнете се от мене, злотворци, аз не ви познавам. Осведомете се добре преди да вярвте на всичко коет осе предлага на бит-пазара.

 10. 9.

  Написаното е просто начин на тълкуване за енергията Рейки, няма да коментирам до колко е вярно, но... На няколко пъти се споменава, че може да подавате Реки без знанието на" получателя" това е грубо погазване на основни принципи( не само на Рейки) и се учи още съвсем, ама съвсем в началото!
  За тези от "махленската инквизиция" :
  Бог е Един!
  Религиите са човешкото тълкование за Бог( за това са много, както и имената Му), те са като патериците- потребни са докато човек проходи, после пречат.
  Да не споменавам, че това което четете и толкова свободно тълкувате е променяно, пренаписвано и дописвано от знайни и незнайни объркани мозъци!

Подобни статии

Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В ...
Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Обучението в Рейки III започва с въвеждането на два допълнителни символа. И двата се използват в про...
Предаване на настройки

Предаване на настройки

Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...