Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Принципи на Рейки  »  Признаци на Рейки

Признаци на Рейки

Признаци на Рейки

1. Рейки действа винаги благотворно, никога - отрицателно.

Универсалната енергия постоянно свързва получателя с неговите действителни потребности и подкрепя вътрешно естествения процес на растеж и разгръщане. Впрочем както при другите цялостни терапевтични методи или цялостни методи на развитие на личността, така и тук могат да възникват „кризи на лечението" или „разпалване на стари симптоми", а на емоционално равнище - конфронтация с неосъзнати преживявания. Способността ни да се отнесем към тях конструктивно се разширява значително чрез Рейки и тези феномени възникват, за да може засегнатият окончателно да ги остави зад гърба си. Рейки не освобождава пътя ни от изисквания и проблеми, а ни подкрепя и придружава при тези необходими учебни задачи. Ако възникват терапевтични кризи, не трябва да прекратим леченията, а напротив, да лекуваме по-често и по-продължително въпросния човек, за да го подкрепим.

2. Не съществуват никакви ограничения в прилагането на Рейки.

Универсалната енергия Рейки е винаги безвредна в своето приложение, няма „претоварване" и негативни странични явления. Когато даден човек има проблеми, девизът е: „Колкото по-дълго, толкова по-добре." Рейки е най-мощната енергия във вселената, тя действа винаги и навсякъде, няма болест или тема, която би била „резистентна" спрямо универсалната енергия.

3. Отдаващият Рейки не може да се чувства изчерпан от прилагането й. Той е само канал на Рейки.

Ние работим с универсалната енергия, чиито запаси са неизчерпаеми. „Универсален" означава „намиращ се навсякъде". Става дума за една свръхлична енергия. Това означава, че работим не с личната енергия на нашите външни равнища - тяло, чувства, разум, - а с трансцендентната светлинна енергия. Колкото повече работим с тази енергия, толкова повече хармонизираме и активизираме самите себе си. Следователно и ние при отдаване на Рейки се хармонизираме, активизираме или отпускаме - според това от какво се нуждаем в този момент. Най-добре е да се провеждат няколко лечения едно след друго или в един и съши ден, за предпочитане в група, в която универсалната енергия се потенцира.

4. Рейки не може да бъде проводник на негативни вибрации от другия.

Универсалната енергия в качеството й на най-силното трептене на енергия във вселената е в състояние да трансформира всички честоти на енергия с по-низша природа. Следователно е без значение дали онзи, когото третираме, има добро излъчване, дали той ни харесва, или е напълно здрав. Когато работим с Рейки, не трябва да се страхуваме, че ще приемем някакви негативни енергии.

5. Рейки въздейства благотворно, независимо от състоянието на отдаващите и приемащия.

Действието на универсалната енергия не зависи от телесното състояние на участниците, от концентрацията или състоянието на чувствата. Рейки е по-силна от тези външни равнища и е в състояние да преобразува енергията.

6. Рейки действа винаги цялостно терапевтично и причинно.

Универсалната енергия от само себе си тече натам, където е най-необходима и където лежи причината за проблемите, например на емоционалното или физическо равнище. Често тези причини стават ясни за засегнатия чрез един процес на познание и осъзнаване и наред с тази яснота той получава и силата да промени своите нагласи или да добие свързано с проблема знание. Следователно при Рейки в никакъв случай не става дума за предприемане на дилетантски методи за лечение на симптомите или за потискане на симптомите, а за широкообхватна трансформация на техните причини. Затова и продължителността на процеса на лечение не може да се каже предварително. Той може да протече бързо или пък да продължи дълго според това доколко въпросният човек е готов да добие или не знание, свързано с определена болест. Освен това човекът е много повече от полярността на „здрав" или „болен" на външните равнища и телесното здраве е само един аспект на цялото (английската дума „health", здраве, произлиза от „to heal", което на староанглийски означава „да станеш цял" - тоест обозначава хармонизирането на отделните части в отношението им към цялото).

7. При работа с Рейки не са необходими упражнения за изчистване или хармонизиране преди или след лечението.

Рейки чисти сама на всички енергийни равнища и при всички участници в сеанса. Поради хигиенични причини преди и след лечението можем да измиваме ръцете си.

8. Благотворното въздействие на Рейки не зависи от вярата в него.

Когато имаме работа с Рейки, вярата или липсата на такава в ефикасността на метода не играе изобщо никаква роля. Когато дишаме, не трябва да вярваме, че кислородът е нещо добро. Ефикасността на универсалната енергия е напълно независима от менталното или емоционалното равнище. Как иначе би могло да се обясни, че бебета, животни и растения имат такава полза от тази енергия, макар че съвсем не могат да вярват в нея? При изпращането на енергия универсалната енергия действа и при хора, които изобщо не знаят, че са третирани, да не говорим, че биха могли да вярват в нещо в тази връзка.

9. При отдаване на Рейки не винаги е необходимо да вземем разрешението на въпросния човек.

Универсалната енергия действа винаги безвредно и подкрепящо за получаващия я. Следователно не са необходими никакви предпазни мерки или подготовки преди лечението.

Когато от втора степен изпращаме енергия на някого, без той да знае за това, то в никакъв случай не е „намеса в неговата карма". „Карма" означава само: „което си посял, това ще пожънеш". Ако една дъщеря с втора Рейки степен иска да подкрепи баща си с предаване на енергия, или ако някой притежаващ втора степен желае да изпрати енергия на даден политик - къде е проблемът? Универсалната енергия действа винаги подкрепящо за въпросното лице, съвършено безвредно, сигурно и хармонично. С Рейки не можем да манипулираме, това също е свойство на универсалната енергия.

10. Рейки действа винаги едновременно на всички равнища.

Универсалната енергия винаги се насочва натам, където лежат проблемите за дисхармониите, независимо на кое равнище. Не е нужно да знаем дали мигрената на определена личност фактически има телесна или душевна причина, Рейки „знае" това! Ние трябва да имаме работа, така да се каже, с най-добрия терапевт на света, с една инстанция на всеобхватна мъдрост. Универсалната енергия трансформира със светлината си всичко тъмно, всички блокади, независимо на кое равнище, на ментално, емоционално или физическо.

11. Рейки е в хармония с всички терапевтични форми, методи за растеж на личността, с всички светогледи и медитативни техники.

Рейки активизира най-естествената енергия в нас и в другите, с която сме дошли на белия свят. Затова тя е в хармония с всички форми на лечение, независимо дали те се отнасят към официалната медицина или са алтернативно цялостни, тя е в хармония с всички светогледи и религии и с всички медитативни техники. Прилагането на Рейки заедно с традиционната медицина засилва положителното въздействие, а възможните отрицателни съпровождащи явления се смекчават.

Когато узнаете, че дадена техника не отговаря на един или на няколко от тези признаци и критерии, не може да става дума за Рейки, която активизира изключително универсалната светлинна енергия, най-финото и най-мощното трептене във вселената.

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 4 оценки
прегледи 30813

Препоръчани продукти

Коментари за Признаци на Рейки

 1. .

  "Рейки действа винаги благотворно, никога - отрицателно." - но понякога не действа, например при кармични обременявания. рейки не действа, когато имате да изплащате кармичен дълг и болестта ви е "изпратена", за да го изплатите.
  "Не съществуват никакви ограничения в прилагането на Рейки." - съществуват ограничения, те се дават от мастъра ви , когато ви инициира - обикновено във вид на наръчник или книга.
  "Отдаващият Рейки не може да се чувства изчерпан от прилагането й. Той е само канал на Рейки." - но самото прилагане на рейки - например пълен 1-часов сеанс на друг човек, е доста изморителна процедура, трябва рейки практикуващият да внимава за правилна позиция на тялото си, за да не се натоварва неправилно гръбначният му стълб и т.н. особено полезно е да тренира някакъв вид цигун или тай-чи, за да наработва тази издръжливост.
  "Рейки не може да бъде проводник на негативни вибрации от другия." - за да се реализира това трябва да си пълен непукист и да не те засяга болката на рейки приемащият - това изисква трениране на ума и доста специфично глобално мислене. (будистки тип мислене - всеки някога ще умре)
  "Рейки въздейства благотворно, независимо от състоянието на отдаващите и приемащия." - да така е, но когато даващият е болен, рейки отива първо за неговото лечение, или там където е най-необходима. това означава, че болен лечител често не може да бъде особено полезен за "пациента".
  "При работа с Рейки не са необходими упражнения за изчистване или хармонизиране преди или след лечението." - задължително е пречистване на помещението, в което работите, преди да правите каквото и да било и също такова пречистване след сеанса, за да изчистите негативна енергия появила се от "пациент". за упражненията писах по-горе. освен това ежедневната правилна медитация по 1 час дневно е меко казана задължителна, за да имате някакво развитие към по-добро и без да сте рейки практикуващ.
  "Благотворното въздействие на Рейки не зависи от вярата в него." - вяра не е необходима - да, но е необходимо желание за излекуване, иначе защо да започнем изобщо лечение ???
  "При отдаване на Рейки не винаги е необходимо да вземем разрешението на въпросния човек." - абсолютно задължително е, иначе сте обикновен роб на егото си. незабравяйте , че вселената има разум и ред, който следва независимо от вашето его и желания. когато се опитвате да ги промените, вие работите за създаване на лична лоша карма. ("не плюйте срещу вятъра")

  използвайте разумно рейки, и знайте, че тук и сега всеки момент създавате и работите за вашата карма. дивият комерсиал на всяка цена е неприемлив за никой духовно извисен човек. парите са средство за живот, но не единствена цел. приемайте духовни водачи, които наистина искат да ви научат на нещо, а не просто "да си изпеят урока срещу заплащане". рейки, любов, светлина, благодарност, прошка, мир !

 2. 1.

  Като гледам колко неверни неща са написани .. чудя се да вярвам ли и на останалите неща в този сайт

 3. 2.

  с рейки могат да се лекуват и тежки болести,рейки не може да навреди,ако човек е болен е редно първо себе си да излекува,след това даа лекува другите,обмяната на енергия може да бъде услуга,това е вселенски закон:даваш и трябва да получиш,ако до 3 дни няма обмян на енергия,болеста се завръща при болния обратно,когато лекувате някой вие трябва да имате силна енергийна защита и да чистите помещението преди и след сеанс,ние сме проводници на рейки енергията няма как да се прехврли болеста на нас.

 4. 3.

  ако някой има намерение с комерсиална цел да лекува,няма да му се даде....за това рейки не е за всеки,рейки не е само техника за самолечение,рейки е начин на живот и духовно израстване.

 5. 4.

  в този сайт някои неща не са написани правилно з съжаление

 6. 5.

  Аз искам да попитам следното: Рейки съгласуван ли е със божиите закони? И като цяло от Бог ли идва?

 7. 6.

  Сиси, молитвата преди да започне сеанса е:
  В името на Исус Христос и Светият дух вечен - Ви моля за чист канал от Рейки енергия - за върховно и оптимално добро на всички хора, амин! '

 8. 7.

  Имам имплант около 10 см. в дясната ръка следствие на счупване. Въпроса ми е: това пречка ли е да бъда иницииран в 1-во ниво?

 9. 8.

  Не, това няма нищо обяо с Божите закони и Бога от библията. Дори да кажем тази молитва пред сеанс както е дадена по-горе, това е още по-голямо богохулство, понеже го викаме за демонически сеанс. Бог е казал ан тези които уж в негово име са правели: махнете се от мене, злотворци, аз не ви познавам. Осведомете се добре преди да вярвте на всичко коет осе предлага на бит-пазара.

 10. 9.

  Написаното е просто начин на тълкуване за енергията Рейки, няма да коментирам до колко е вярно, но... На няколко пъти се споменава, че може да подавате Реки без знанието на" получателя" това е грубо погазване на основни принципи( не само на Рейки) и се учи още съвсем, ама съвсем в началото!
  За тези от "махленската инквизиция" :
  Бог е Един!
  Религиите са човешкото тълкование за Бог( за това са много, както и имената Му), те са като патериците- потребни са докато човек проходи, после пречат.
  Да не споменавам, че това което четете и толкова свободно тълкувате е променяно, пренаписвано и дописвано от знайни и незнайни объркани мозъци!

 11. 10.

  И на мене все ми правят реики страшна наглост без да ми искът разрешение лошо ми става писна ми вече как не им писна бе това реики е ужасно нещо

Подобни статии

Предаване на настройки

Предаване на настройки

Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...
Рейки при гледане на деца

Рейки при гледане на деца

Това, което членовете на семейството могат да си предложат един на друг като възможности за растеж, ...
Самолечение с Рейки

Самолечение с Рейки

Оттук най-сетне започваме Рейки сеанс и най-голямата полза от Рейки I е за самолечението. Позициите ...