PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Приложение на Рейки

Рейки при гледане на деца

  1. Рейки при гледане на деца
  2. Рейки при Планиране на семейство
  3. Рейки за Плодовитост
  4. Рейки за Контакт с нероденото дете
  5. Рейки при Кърмене
  6. Рейки при Проблеми със съня на детето
  7. Рейки при Проблеми в училище
  8. Рейки за Доверие в себе си
  9. Рейки при Страхове на детето
  10. Рейки при Пристрастявания

Това, което членовете на семейството могат да си предложат един на друг като възможности за растеж, не може да бъде наваксано в никоя по-късна връзка. Повечето последващи връзки отразяват първичния контакт между родители и дете. И обратното, децата могат да допринесат за излекуването и оцелостяването на своите родители, като ги вдъхновяват отново да влязат в контакт с „детето вътре в тях" и да добият достъп до вътрешни качества като спонтанност, радост от битието, удоволствие от приключението и порив за откривателство. Родителите са най-важните учители на своите деца и им слагат своя отпечатък, бидейки техен образец. Затова отговорните родители се питат: „Как оформям своето дете, какъв пример за живот му давам?" И: „Как мога да помогна на децата си да развият, да осъзнаят своята духовна природа?" или: „Как мога да предложа на децата си освен физическата храна и достатъчно психическа храна - съзнание, безусловна любов?" Човекът не живее само с хляб и децата могат да залинеят, ако не получават достатъчно любов.

Освен това децата от малки имат потребност да участват в нашия живот и да ни даряват с нещо. Те копнеят за дълбок контакт с нас, за споделяне на душите. Изследователи на възпитанието са открили, че решаващо е не количеството време, което прекарваме с децата си, а неговото качество. Всеки ден по един час, в който се настройваме напълно към своето дете, е по-ценен от няколко часа, в които наистина сме заедно, но се занимаваме с други „важни" неща - като телевизия, четене на вестници, разговори с възрастни. Когато наистина присъстваме телесно, но сме неконцентрирани, разсеяни и духовно отсъстващи, децата се чувстват незначителни и безполезни. Те се нуждаят от внимание, от възхищението ни, от допир и обща игра.

"Диалог без думи"

Рейки е чудесна възможност за поддържане на връзка, на „диалог без думи" между родители и дете на едно дълбоко, вътрешно равнище. Родителите могат да лекуват себе си, да се лекуват взаимно и да лекуват децата си, както и децата да лекуват родителите си. Има семейства, в които следобед всички се събират за един час на интензивно групово лечение. След това всички участници са по-хармонични, поотпуснати, изпълнени с повече енергия и техните отношения са изпълнени с повече обич и са по-олекотени в сравнение с тези в останалите семейства.

Рейтинг:

Отзиви

Анонимен
Рейки йога кундалини ... пълни глупости само Бог може да помогне. Единствено връзка с Бога помага, а не глупави изкуства
Анонимен
и вие нимирате това подходящо за графа "пристрастяване" ?
Йосифова
Здравейте. Не ми става ясно какво трябва да правя с дъщеря си, която ожесточено си яде ноктите. Къде и как точно трябва да и въздействам? Не мога да разбера страхове ли са, тревоги или нещо друго? Благодаря Ви.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...