Назад до Рейки за кариерата

Рейки за кариерата

  1. Рейки за кариерата
  2. Рейки за Намиране на професия
  3. Рейки за Интелигентност
  4. Рейки за Съзидателност
  5. Рейки за Вдъхновение
  6. Рейки при Стрес от работа
  7. Рейки за Писане
  8. Рейки за Излъчване
  9. Рейки за Самосъзнание
  10. Рейки за Памет
  11. Упражнение Триминутно дишане

Рейки при Стрес от работа

Позиции на ръцете отпред - главаПозиции на ръцете отпред - тялоСтресът в работата, бесът за работа („работохолията"), конкурентната борба и повишаващите се изисквания могат да доведат до тежки психосоматични страдания, включително до тотален срив. „Бърнаут" означава изчерпване на телесното, емоционалното и/или менталното равнище от продължителен стрес. Трябва да следим за първите признаци на бърнаут: недостатъчно въодушевление към това, което правим в момента; равнодушие и апатия; чувството, че „всичко става прекалено"; недостатъчна съзидателност и радост от живота; изобщо признаци на това, че емоционалният ни живот и възприятията ни стават все по-повърхностни.

Всекидневното, редовно прилагано цяло лечение ни помага отвътре навън дълбоко да отпуснем, хармонизираме и регенерираме своите тяло, душа и дух и да разградим стреса. Когато забележим признаци на бърнаут в себе си, трябва, ако е възможно, да увеличим времето за пряко лечение до две цели лечения на ден. Във всеки случай трябва да съблюдаваме за това да си правим по няколко почивки в работния ден, през които можем да прилагаме Рейки.

Положения

При акутен случай е особено полезно първото положение на главата, освен него и „алтернативното трето положение на главата", при което едната ръка лежи върху челото, а другата от другата страна върху тила.

За да избегнем бърнаута, през целия ден трябва да прекарваме особено много време във всички положения на главата, както и да опитваме комбинации от положенията на главата и и 7-мо предно положение.

Космически символи

Който е изучил втората степен, при остър случай на изчерпаност може да работи и със символа Сей-Хе-Ки, последван от символа Чо-Ку-Рей, като полага едната си ръка върху челото, а другата на тила и при това си представя символите. Положението за душевно хармонизиране, при което едната ръка лежи върху центъра Трето око, а другата върху соларния плексус, е също препоръчително при остър случай.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...