Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Приложение на Рейки  »  Рейки за кариерата  »  Рейки при Стрес от работа

Рейки за кариерата

Рейки за кариерата

Рейки при Стрес от работа

Позиции на ръцете отпред - главаПозиции на ръцете отпред - тялоСтресът в работата, бесът за работа („работохолията"), конкурентната борба и повишаващите се изисквания могат да доведат до тежки психосоматични страдания, включително до тотален срив. „Бърнаут" означава изчерпване на телесното, емоционалното и/или менталното равнище от продължителен стрес. Трябва да следим за първите признаци на бърнаут: недостатъчно въодушевление към това, което правим в момента; равнодушие и апатия; чувството, че „всичко става прекалено"; недостатъчна съзидателност и радост от живота; изобщо признаци на това, че емоционалният ни живот и възприятията ни стават все по-повърхностни.

Всекидневното, редовно прилагано цяло лечение ни помага отвътре навън дълбоко да отпуснем, хармонизираме и регенерираме своите тяло, душа и дух и да разградим стреса. Когато забележим признаци на бърнаут в себе си, трябва, ако е възможно, да увеличим времето за пряко лечение до две цели лечения на ден. Във всеки случай трябва да съблюдаваме за това да си правим по няколко почивки в работния ден, през които можем да прилагаме Рейки.

Положения

При акутен случай е особено полезно първото положение на главата, освен него и „алтернативното трето положение на главата", при което едната ръка лежи върху челото, а другата от другата страна върху тила.

За да избегнем бърнаута, през целия ден трябва да прекарваме особено много време във всички положения на главата, както и да опитваме комбинации от положенията на главата и и 7-мо предно положение.

Космически символи

Който е изучил втората степен, при остър случай на изчерпаност може да работи и със символа Сей-Хе-Ки, последван от символа Чо-Ку-Рей, като полага едната си ръка върху челото, а другата на тила и при това си представя символите. Положението за душевно хармонизиране, при което едната ръка лежи върху центъра Трето око, а другата върху соларния плексус, е също препоръчително при остър случай.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 3420

Препоръчани продукти

Коментари за Рейки за кариерата

  Подобни статии

  Лечение на Земята

  Лечение на Земята

  В тази част от Рейки II трябва да се разгледа само още едно нещо и то е използването на Рейки за лек...
  Лечение от разстояние

  Лечение от разстояние

  Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят въ...
  Отваряне на Кундалини

  Отваряне на Кундалини

  Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В ...
  Символи на Рейки III

  Символи на Рейки III

  Обучението в Рейки III започва с въвеждането на два допълнителни символа. И двата се използват в про...
  Предаване на настройки

  Предаване на настройки

  Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...