Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Принципи на Рейки  »  Рейки - лечение с енергия

Рейки - лечение с енергия

Рейки - лечение с енергия

Рейки е система на лечение чрез полагане на ръце с несравнима простота и мощ. Историята й обхваща почти цялата писана история на човечеството, а самата система на лечение със сигурност е по-древна от всички писмени паметници.

Полагането на ръце Върху тялото на човек или животно с цел да се облекчи болката е древно като инстинкта. Първото нещо, което повечето хора правят, когато изпитват болка, е да сложат ръцете си върху болното място. Когато детето падне и си ожули коляното, то иска майка му да го докосне (или целуне), за да се почувства по-добре. Ако детето е с температура или е болно, майката инстинктивно слага ръце върху челото му. Човешкото докосване носи топлина, спокойствие и изцеление. А също и нежност и обич. Ако изпитват болка, кучето или котката инстинктивно започват да ближат болното място - по същите причини, по които човек използва докосването с ръцете си. При животните майките също ближат малките си, когато те страдат. Това просто действие лежи в основата на всички техники на лечение чрез докосване.

Живото тяло - човешко или животинско - излъчва топлина и енергия. Тази енергия е самата жизнена сила и има толкова имена, колкото са човешките култури. В книгата си „В търсене на целебната енергия" Мери Кодингтън разглежда историята на тази енергия в различните култури на страниците на цял том. Полинезийското племе Хуна нарича тази целебна сила „мана", а индианците ирокези - „оренда". В Индия тя е позната като „прана", като „руах" в староеврейския, като „барака" в ислямските страни и като „ци" - в Китай. Някои лечители я наричат „оргон"-енергия (Вилхелм Райх), животински магнетизъм (Ф. А. Месмер) и „архае" (Парацелз). В Япония наричат енергията „ки" и именно оттам произлиза названието Рейки.

Учителят по Ци Гун, Мантак Чиа, дефинира ци (китайския еквивалент на ки) като: „енергия, въздух, дихание, вятър, жизнен дъх, жизнена същност" - „активиращата енергия на вселената". Ци Гун е древна азиатска лечителска наука. Тя цели да усили и съхрани ци чрез насочване движението на енергията вътре в тялото. Ци или ки е електрическа по тип енергия, която създава тялото и определя здравословното състояние. Когато ки напусне живия организъм, отива си и животът. Ци или ки е и основната жизнена сила на Земята, планетите, звездите и небесата и тези енергийни източници влияят върху ки енергията на живото тяло. Всичко живо съдържа ки и я излъчва - тя е биомагнитната енергия на аурата.

При жизнената енергия на Рейки, енергийните канали на тялото на посветения като Рейки лечител човек са отворени и отблокирани благодарение на настройката Рейки. Така той не само получава повече жизнена енергия или ки за самолечението си, но се свързва и с източника на универсалната ци или ки енергия. Този източник може да бъде дефиниран по всеки избран от лечителя начин. Аз го наричам Богинята. Други подходящи термини са Бог, Висше Аз, Първоизточник, Вселена и всички други названия на първоизточника или жизнената енергия. Рейки не е религия, нито е свързана с някаква религия. Тази жизнена енергия е източникът на самия живот и е далеч по-древна и като понятие, и като факт от всяка религиозна философия.

2. Настройка при Рейки

Макар всичко живо да притежава ки, настройката Рейки създава по-силна връзка между получателя и безграничния енергиен източник. След първоначалното посвещаване в Рейки I получателят става проводник на...

3. Степени на Рейки

Рейки I Рейки се подразделя на три степени. При Рейки I самата настройка лекува физическите заболявания на получателя. Често през месеците след инициацията здравословното му състояние се подобрява. Л...

4. Как лекува Рейки

Процесът на усвояване започва с Рейки I. След първоначалното настройване човек просто трябва да положи ръце, за да лекува - или върху болното място, или като използва позициите на ръцете за цялото тял...

5. История на Рейки

Началото на Рейки лежи в мрак. Според традицията в края на 19 век японецът д-р Микао Усуи преоткрил тази древна, непокътната енергийна система за активизиране на универсалната сила на живота и я преда...

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 6 оценки
прегледи 86714

Препоръчани продукти

Коментари за Рейки - лечение с енергия

 1. .

  Моля кажете къде във Варна бих могла да бъда обучена в рейки

 2. 1.

  Ако мисията Ви е да помагате на хората с информация, то тя трявба да е проверена и вярна, в противен случай се превръшате в поредната страница, която търси популярност и нищо повече. Ню Ейджи мода.... Историята на Рейки е описана много добре в книгите на Франк Арджава Петер. Г-жа Таката никога не е посочвала Барбара Рей за своя официална наследница. Надявам се, че хора, които ще прочетат тази страница няма да се доверят на тези писаници, а ще си направят труда да потърсят валидни източници.
  С поздрав
  Ивелина

 3. 2.

  Г-жа Таката избира Барбара Рей за своя наследница и да и пише мемоарите, но барбара избягва със записките и основава свое движение, което е със седемте нива. Поне това е версията, която на мен ми е известна.

 4. 3.

  Приемете инициациите и никога няма да съжалявате!

 5. 4.

  Как може да се вярва на тези глупости .Ние Българите сме Християни от 1000 години ,а Християнството нарича тези практики ,окултни и сатанински .Библията казва ,че такива които се занимават с подобни неща ,са гнусота и мерзост пред Бог .Осъзнайте се Българи и се покайте,затова идва проклятие върху нацията ни

 6. 5.

  Батко, Асене аз също сам християнин (утре ще взема причастие) утре също и ще получа настройки за Рейки. Ние сме християни защото вярваме в Господ, че сме негови деца по негов образ и подобие. И, че Исус дойде на земята за да ни донесе Любовта и да ни покаже как да се държим един към друг. Всеки дар, който носи добро идва от Господ. Аз избирам да го взема този дар и да го развия в себе си. Припомни си притчата за трите сина.

 7. 6.

  От три години съм инициирата във второ ниво по системата на д-р Усуи, това, което мога да кажа е че съм щастлива, че имах възможността да получа това знание. С него ежедневно помагам на себе си, семейството и всеки, който поиска и се отвори за тази животворна енергия. Тук няма нищо общо с това дали си християнин или не. Тази енергия е протичала винаги през всяко живо същество, просто от нас се иска да я осъзнаем, приемем и използваме за доброто, любовта и светлината. Поздравления, Иван!

 8. 7.

  Асен,
  Изчистете главите си от всякакви категоризации, разделения и отчуждения - религии. Всички те (религиите) говорят за любовта, за добродетелта, за прошката и благодарността, а ние хората ги използваме, за да се разделяме едни от други. Библията казва, а ние от къде може да вярваме 100% на написаното в нея и на хората, които са я писали ? Това всичките текстове ли са, които тя - библията, съдържа днес ? Как можем да се предоверим на една книга носеща заглавие - Библия , писана от хора, а да не се доверим на думите на други хора ? Тиража ли изгражда истината в една книга ?

  Вярвам и съм убеден , че сме нещо много повече от хора, които трябва да се борят и да си плащат за да живеят на тази земя. Техники/умения като Рейки, медитация, йога са невероятни инструменти за самоосъвършенстване и себепознание, които придават на живота смисъл, любов, сила, знание. Бъдете щастливи и благодаря за споделената информация!

 9. 8.

  Сърдечно моля някой да ме посвети в Рейки!Или да пише към кого да се обърна.Живея във Варненския регион!Предварително благодаря на този който мен насочи!

 10. 9.

  Констансиел- Никой не говори за обратната страна на медала.Всичко във вселената се плаща!Какво плаща всеки посветен,след сато си плати таксата за инициация?Знаете какво е радио сигнал нали!по него могат да бъдат излъчени и духовни предавания и национал социалистически идеи...Ки !ВЕЛИКАТА УНИВЕРСАЛНА ЕНЕРГИЯ ...това е възможност ,отговорност за ползвателите ,но и опасностникой не знае какво стои от другата страна и как се използва Бог е дал свободна воля на всички ни .нека я използваме разумно!

 11. 10.

  Велимир- Много вероятно,много хора като Марияна да молят някой да им инициализира знака на Звяра,когато му дойде времето ,само защото например ще може да получи правото да използва електронна валута или правото на лечение или правото да търгува..... а какво стои зад чепа вграден някъде в тялото всички знаем ,но малцина съзнават!

 12. 11.

  Чрез Рейки действат паднали зли духове, които се представят за добри! Измамата е много фина. Така, както фалшивите пари имат само едно малко знакче, по което се различават от истинските!

 13. 12.

  Къде в София има такова обучение?

 14. 13.

  Bog ni e dal izbor I vseki reshava kak da postupi,dali da izpolzva reiki ioga ili bojieto slovo I bojiqta sila,koqto izcelqva,osvobojdava I vurshi 4udesa.

 15. 14.

  Аз съм Реики 1степен. Всеки има енергията в себе си Въпрос на разбиране как и дали ще я използваш.Аз избрах този път ине сбърках.Благодаря на Вселената.

 16. 15.

  и аз

 17. 16.

  РЕЙКИ НЕ Е РЕЛИГИЯ,РЕЙКИ Е ПРАКТИКА,ИНСТРУМЕНТ,МЕТОДИКА ВСЕКИ МОЖЕ ДА Я ПОЛЗВА,НА ЗАПАД ИМА МНОГО КЛИНИКИ В КОЙТО СЕ ИЗПОЛЗВА ТОЗИ МЕТОД НА ЛЕЧЕНИЕ

 18. 17.

  В СОФИЯ ИМА РЕЙКИ ЦЕНТЪР КОЙТО Е НА РЕЙКИ МАСТЕР САБАХ ФАЯД,ТЯ Е И РЕЙКИ ТЕРАПЕВТ,КВАЛИФИКАЦИЙТЕ СА И:МАСТЕР В ТРАДИЦИОННО РЕЙКИ,МАСТЕР В СИЛА+РЕЙКИ,ВОДИ МЕДИТАЦИЙ,КОНСУЛТАЦИЙ.ТЕЛ.И Е 0894262583

 19. 18.

  РЕЙКИ МАСТЕР САБАХ ФАЯД ЧЕСТО ПОСЕЩАВА ПЛОВДИВ,ВОДИ КУРСОВЕ 1во.2рониво,сила+рейки,медитаций,консултаций.тел.за връзка.0894262583.можете да си запишете час при нея.ТЯпосещава и други градове.има офис и в София.

 20. 19.

  Всеки носи рейки в себеси ,това е жизнена енергия, дали искаш да я използваш за да помагаш на себеси и на хората е твой личен избор Няма нищо сатанинско или намеса на духове от по ниски нива както пишат някой хора който не са запознати с учениетоРейки е в дъхът ти в кръвта която тече във вените ти , рейки притежава всяко живо същество било то човек или животно, можем да говорим много който желае да се обади 0899904853

 21. 20.

  zdraveite...az sam treta stepen reiki,,,pi6a za da izrazq u4udvane....i da predupredq...navadili sa se nai- razli4ni mente u4iteli...dava6ti samo iniciacii...sre6tu pari...i samo tolkova.....ne stava taka..iniciaciqta e samo kliu4a...a posle..???.ako na aborigen mi dade6 kliu4a ot kolata si...to 6te go oka4i kato gerdan na vrata si...i pak nqma da znae kak da 6ofira kolata vi.....ne se lajete...uspeh i blagopolu4ie vi pojelavam---antonio

 22. 21.

  всеки истински МАСТЕР има сертификати,те удостоверяват къде са обучени и под коя линия,и както във всяка професия има добри и........всеки сам си избира учителя,на вас от точка 21.е ви кажа че и да дадеш нужните знания на ученика,той самият трябва да иска промяната и да работи върху себе си,познавам Мастери които са всеотдайни когато и да им звъннеш ,ти дават нужният отговор и не взимат пари за всяко нещо,познавам и хора които пък забравят да си плащат инициацийте,така че винаги има добра и лоша страна,не слагайте всички по дедин знаменател.

 23. 22.

  хора, аз съм християнка и си падам по нещата от този сайт. вижте, това че правя такива неща и се занимавам с тях не означава че не обичам Бог и не го ценя. просто ми са интересни тези неща. ако бях толкова грешна заради тях Бог вече да ме е наказал. а и по вашата логика(само на някои) излиза че и всичките суеверия в които вярваме са грях
  това е моето мнение и аз винаги ще обичам Бог въпреки че се занимавам с тези неща

 24. 23.

  Imam iniziaziy 2-ra stepen,sas sertifikat.Ispolzvam Reiki kakto za sebe si taka i za lechenie na drugi xora. gsm-0892745071

 25. 24.

  РЕЙКИ  Всичко в нас и около нас е енергия, включително и нашите мисли, така че на едно емоционално ниво ние всички сме свързани с определено място лице, или нещо. Ние всички имаме връзки с някого или нещо (взаимоотношения, емоции, пари, лоши навици и др). Тези връзки понякога се натрупват в нас под формата на отрицателна енергия (негативни мисли и чувства), която обикновено се съхранява около физическите органи в тялото ни
  Тази негативна енергия блокира жизнената ни сила и причинява заболявания както на физическото ни тяло, така и на психоемоционално ниво ипредизвиква проблеми във всички области на живота ни.
  Изчиствайки тази негативна енергия с помощта на Рейки се улеснява лечението в следните области:
  • Здравословни проблеми

  • Емоционални трудности
  • Наркомании
  • Взаимоотношения
  • Кариера и финансови проблеми
  • Постигане на набелязани цели и др.

  По време на сеанса се иска разрешение да се влезе в Аурата на човека,не се нарушава свободната му воля.
  Единствено се дава толковa колкото е нужно .
  През практикуващият навлиза Божествената енергия на той я предава на получаващият

  Рейки инициация / обучение

  При Рейки ниво 1 работим най-вече на физическо ниво, при Рейки ниво 2 вече се съсредоточаваме върху емоционално-менталните проблеми, а при Мастер нивото работим глобално и най-вече върху духовния път. След настройката в трето ниво (Рейки Мастер), ще се увеличи нивото на енергията Ви, ще се засили интуицията Ви, връзката Ви с Вселената, ще промените живота си към по-добро! Ще можете да пречиствате кармични блокади, да изпращате загубени души в светлина. Ще бъдете посветени в свещения Мастерски символ, чиито приложения са много и ще бъдат описани подробно в учебните Ви материали. Рейки инициацията протича в рамките на един ден (около 4-5 часа), като започва с лечебен пречистващ сеанс. Лекциите и инициациите (настройките) се извършват индивидуално. Ще получите учебни материали и сертификат за завършен курс..За повече информация
  и записване-0895747496-Евелина Пенкова

 26. 25.

  Краси Мундова ,инициация дистанционно не може да се направи

 27. 26.

  Естествено, че може да се правят настройки и от разстояние.

 28. 27.

  Аз се интересувам от настройки от разстояние. Бихте ли дали повече информация по въпроса. Благодаря.

 29. 28.

  Здравейте, от две години ежедневно се занимавам с Рей Ки, системата наистина има благотворен ефект върху здравето и личностното израстване. Но се сблъсквам с хора, преминали уж рейки инициация, при които определено се наблюдава отрицателен ефект. Бих посъветвал търсещите, внимателно да избират учителите си, подозирам, че под името рейки се вмъкват и други неща, влияещи върху енергийната система. Не искам да правя реклама или антиреклама на никого, просто призовавам към бдителност, когато предоставяте достъп до себе си. Има приемствени линии, организации, които се опитват да стандартизират тази практика и т.н., това може да послужи за отправна точка при търсене на подходящ учител.

 30. 29.

  Диана маринова в гр.бургас къде мога да се запиша?

 31. 30.

  Здравейте, искам да попитам чрез рейки възможно ли е да излекуваш изкривяване на тялото в следствие на падане. Да хо напраеиш отново такова каквото е било преди това? Надявам се някой да ми отговори. Благодаря ви ????

 32. 31.

  тел.0894220910

 33. 32.

  трябва да го видя !

Подобни статии

Лечение на Земята

Лечение на Земята

В тази част от Рейки II трябва да се разгледа само още едно нещо и то е използването на Рейки за лек...
Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят въ...
Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В ...
Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Обучението в Рейки III започва с въвеждането на два допълнителни символа. И двата се използват в про...
Предаване на настройки

Предаване на настройки

Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...