PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Рейки - лечение с енергия

Рейки - лечение с енергия

  1. Рейки - лечение с енергия
  2. Настройка при Рейки
  3. Степени на Рейки
  4. Как лекува Рейки
  5. История на Рейки

Настройка при Рейки

Макар всичко живо да притежава ки, настройката Рейки създава по-силна връзка между получателя и безграничния енергиен източник. След първоначалното посвещаване в Рейки I получателят става проводник на тази универсална целебна енергия. От момента на настройването до края на живота си единственото, което той трябва да прави, за да се свърже с целебната ки енергия, е да положи ръце върху себе си или върху някой друг и тя моментално ще протече през него. Чрез осъществяването на пряка връзка между получателя и източника на ки, настройката увеличава и жизнената енергия на получателя. Той усеща енергия, която първо лекува самия него, а после и другите, без да го изтощава. През няколкото кратки минути на процеса на настройване приемащият енергията Рейки получава дар, който завинаги ще промени живота му в положителна посока.

Именно процесът на настройване или посвещаване отделя Рейки от всички останали форми на полагане на ръце или лечение чрез докосване. Настройката не е лечебен сеанс, тя създава лечителя. При Рейки I ученикът получава първата комбинирана настройка (4 настройки, ако го обучава традиционен Рейки учител). Получава допълнителна настройка при Рейки II и още една - при Рейки III. Настройката при всяка степен увеличава способността му да провежда ки. Именно самите настройвания са Рейки и без този процес - който трябва да бъде предаден непосредствено от учителя, майстора на ученика - лечебната система вече не е Рейки, а нещо друго.

Настройките се извършват индивидуално и могат да бъдат превърнати в красив ритуал или да се направят набързо и без церемониалности. И в двата случая получаването на настройката е магически дар. Започва се с това, че учителят застава зад получателя и очертава символите. После повтаря ритуала отпред и отново се връща зад ученика, за да завърши процеса. При това усещанията са толкова различни, колкото е броят на учениците. Някои виждат цветове, други - картини, трети си спомнят предишен живот - особено живот, в който са притежавали Рейки. Някои се изпълват със светлина или усещане за пълен покой, блаженство или любов. Преживяванията на някои ученици могат да бъдат по-силни, отколкото на другите. Усещанията са ясно доловими, но ненатрапчиви. Когато го помолят да положи ръце върху някого, за да му предаде енергията, новият лечител Рейки може за първи път да изпита характерната за Рейки топлина, която дланите му излъчват.

От този момент нататък човекът, преминал през настройването, е Рейки лечител и в него се отключват способности, за които дотогава не е и подозирал. Настройването не носи на получателя нищо ново; то просто отключва и активира нещо, което е заложено в него. Процесът напомня свързването на лампа във вече електрифицирана къща. Когато лечителят полага ръце с намерението да лекува, той включва лампата. Традиционните учители твърдят, че ако получиш Рейки в този живот, значи си я притежавал в предишни прераждания. Казват, че Рейки е припомняне, но аз смятам, че е нещо повече от това. Всички сме притежавали Рейки в предишните си животи; тя е част от генетичното ни наследство и е заложена във всички нас.

Рейтинг:
4.2/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

трябва да го видя !
тел.0894220910
Нели
Здравейте, искам да попитам чрез рейки възможно ли е да излекуваш изкривяване на тялото в следствие на падане. Да хо напраеиш отново такова каквото е било преди това? Надявам се някой да ми отговори. Благодаря ви ????
Диана маринова в гр.бургас къде мога да се запиша?
Св.
Здравейте, от две години ежедневно се занимавам с Рей Ки, системата наистина има благотворен ефект върху здравето и личностното израстване. Но се сблъсквам с хора, преминали уж рейки инициация, при които определено се наблюдава отрицателен ефект. Бих посъветвал търсещите, внимателно да избират учителите си, подозирам, че под името рейки се вмъкват и други неща, влияещи върху енергийната система. Не искам да правя реклама или антиреклама на никого, просто призовавам към бдителност, когато предоставяте достъп до себе си. Има приемствени линии, организации, които се опитват да стандартизират тази практика и т.н., това може да послужи за отправна точка при търсене на подходящ учител.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...