Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки I  »  Рейки сеанс  »  Рейки и чакрите

Рейки сеанс

Рейки сеанс

Рейки и чакрите

Позициите на ръцете Рейки са предимно над чакрите. След трите позиции на главата това ги прави лесни за запомняне. Чакрите са разположени Върху ефирния двойник на физическото тяло, непосредствено над равнището на физическото тяло. Те са трансформатори на енергия и внасят ки от Земята или Вселената в човешкото или животинско тяло. Човешките чакри са разположени във вертикална линия по средата на тялото, отпред и отзад. Пълният Рейки сеанс покрива всички чакри и всички телесни органи. При животните съществува по-триъгълен енергиен модел и само някои от чакрите са разположени по централната линия на гръбнака.

Макар познанието за местоположението на чакрите да не е от съществено значение за провеждането на лечение Рейки, то улеснява описанието на позициите. Използваната на Запад чакра-система е създадена в Индия, което потвърждава връзката й с Рейки. Важно е, обаче, да се отбележи, че много култури са създали подобни системи. И все пак е добре да знаете защо ръцете ви са върху определена част от тялото. Всяка чакра регулира органите в своята област.

Седма и шеста чакра

Трите позиции Рейки на главата покриват центровете на Короната и третото око. Короната е разположена на темето, малко по-назад от най-високата част на черепа. Анатомично се свързва с епифизната/шишарковидната жлеза. Това е връзката на човека с духовността и Богинята/Първоизточника и обикновено се представлява от виолетовия или белия цвят. Короната е мястото на свързване с духовните водачи и уменията на медиум. Следва челото или третото око, разположено над и между физическите очи и свързано с хипофизната жлеза. Това е чакрата на психическите усещания и съзнанието за Единството на Вселената. Цветът на челото е на индигото, синьочерното на нощното небе. Това е центърът на женската мощ и представлява създаването на индивидуалността. При физическо лечение Короната и челото са мозъкът, очите и централната нервна система.

Пета чакра

Чакрата на гърлото се намира в основата на шията и се свързва с щитовидната и паращитовидната жлеза Цветът й е светлосин, a функцията й е както физическо, така и духовно общуване. В свят, където е рисковано да изразяваш собственото си мнение, центърът на гърлото се нуждае от лечение при повечето хора. Емоциите се изразяват на това ниво и съзидателността е разположена там. Лечението обхваща всичко, свързано с гърлото - възпаление, сценична треска, проблеми с щитовидната жлеза, рак на гърлото. Под него е сърцето, зад гръдната кост или стернума и анатомично е свързано с органа на сърцето или тимуса. За центъра на сърцето често се използват два цвята; по-важен е зеленият, а другият е розовият. Емоциите избликват от сърцето, а също и универсалната любов и обичта към хората. Болките в сърцето и "разбитото сърце" (както и физическите заболявания на сърцето) са типични за съвременното общество - повечето от нас имат нужда от лечение на сърцето и емоциите.

Трета и втора чакра

Под сърцето и между долните ребра е слънчевият сплит; цветът му е слънчево жълт. Това е центърът на мъжката мощ и мястото, където движещата се през тялото енергия се асимилира. Храната се асимилира в този център - анатомичното му съответствие е панкреасът или черният дроб - както и проблемите със силата и балансирането на силата. Болестите на слънчевия сплит включват проблеми в храненето и храносмилането и алкохолизъм. Коремният или сакрален център е далакът при мъжете (пречистване) и матката при жените, която също има пречистваща функция. Местонахождението му е малко под пъпа. В този център са складирани първите впечатления и емоционални картини от миналото, това е и центърът на сексуалния избор. Цветът му е оранжев. Лечението в областта на тази чакра включва стари емоционални травми и проблеми със сексуалността или възпроизводството.

Първа чакра

Коренната чакра, която обикновено се свързва с надбъбречните жлези, се намира при гениталиите. Представлява я яркочервеният цвят. Известна на Изток като Врата на Живота и Смъртта, коренната чакра е мястото на раждането и прераждането. Това е центърът на оцеляването, способността да получаваш благата на планетата. Лечението на този център включва основни въпроси като наличието на достатъчно храна, подслон и облекло, желанието да живееш или да умреш, заземяването или съществуванието в земното ниво. Това са седемте основни чакри и те се намират както отпред, така и отзад на тялото. Твърди се, че върху етеричния двойник на човека има четиридесет и девет чакри, като другите обикновено се смятат за по-маловажни енергийни точки. Всяка точка при акупунктурата също може да се нарече второстепенна чакра, а такива има стотици. Малките чакри, разположени върху ръцете и пръстите, за лечителите не са маловажни центрове. А разположените върху ходилата - които също могат да предават Рейки и да служат като връзка със земното ниво - също не могат да се смятат за маловажни. Чакрите са съществена част от електрическата система на тялото, мост между физическото и нефизическото същество.

Освен седемте основни и множеството второстепенни чакри на етеричния двойник, има и друга линия от важни енергийни центрове. Под короната и над физическото тяло се намира трансличностната точка. Тя е безцветна (всички цветове) и функцията й е сливане с Богинята. Сега у хората може би край Короната се развиват и други центрове. Под физическите ходила е земната или заземяваща чакра, чийто цвят е черният. Това е връзката на хората с планетата и заземяването ни към храната и магнитната енергия на Земята.

Енергийната линия се спуска от трансличностната точка към земната чакра. Вероятно тази линия е извън етеричния двойник върху аурата на емоционалното/астралното тяло. В своята книга „Изгряваща светлина" Барбара Бренън я нарича линията Хара. Мантак и Маниуан Чиа я описват в „Събудената целебна светлина на Дао". Тя е и в основата на поредицата аудиокасети на Дуейн Пекър и Шаная Роман „Събуди светлинното си тяло". По тази линия са разположени още няколко центрове, които са част от древната система Ци Гун, но изглежда сега за първи път започват да се отварят спонтанно у много хора. Линията Хара е по-важна при Рейки II и III.

Нови центрове

Сред тях е червено-златната чакра в основата на черепа, която изглежда е свързана със себе изявата и се нарича казуално тяло. Между гърлото и сърцето е разположен друг нов център - цветът му е аквамарин и аз го наричам чакра на тимуса. Играе роля за имунитета и за предпазване от замърсители и химикали. При диафрагмата новият център е лимонено зелен на цвят Целта му е освобождаване от стари емоции и токсини на всички нива. Последният от тях е самата Хара,разположена между чакрите на корема и корена и понякога наричана сакрален център. При Ци Гун се нарича Тан Тйен и 6 Япония и Китай е известен като центърът на човешката енергия и мощ - от първоначална ци. Западният му еквивалент е слънчевият сплит (макар цветът му да е златен, а не жълт), но Хара или Тан Тйен е много повече.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 3 оценки
прегледи 10577

Препоръчани продукти

Коментари за Рейки сеанс

 1. .

  По линията Хара има още две чакри - зад очите. Те могат да се използват като лазер в лечението.

 2. 1.

  Трябва да правите разлика между центровете на прана и чакрите.

 3. 2.

  Прецизирайте си текстовете! Как може центъра Хара, да го определите в западния му еквивалент, като Слънчев сплит. Пълна глупост!

 4. 3.

  А четвъртата чакра?

Подобни статии

Предаване на настройки

Предаване на настройки

Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...
Рейки при гледане на деца

Рейки при гледане на деца

Това, което членовете на семейството могат да си предложат един на друг като възможности за растеж, ...
Самолечение с Рейки

Самолечение с Рейки

Оттук най-сетне започваме Рейки сеанс и най-голямата полза от Рейки I е за самолечението. Позициите ...