Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки I  »  Рейки сеанс  »  Сеанс върху животни и деца

Рейки сеанс

Рейки сеанс

Сеанс върху животни и деца

Когато използвате Рейки върху кучета, котки и малки деца, лечебният сеанс е различен от този при възрастните. Повечето животни и деца не могат да изтърпят да останат неподвижни толкова време, колкото се изисква за пълен Рейки сеанс. Но те умеят да абсорбират енергията далеч по-лесно и бързо от възрастните хора. Позицията може да продължи само тридесет секунди. Когато животното се чувства добре, то може напълно да откаже енергията - просто ще се отдалечи. Когато, обаче, е болно, животното обикновено я приема. Животно, което е готово да умре, много често ще я откаже. Рейки енергията обикновено приспива бебетата и им харесва по всяко време.

За да дадете Рейки в подобни случаи, положете ръце върху тялото на детето или животното там, където прилягат добре или върху болното място. Останете така и Рейки ще отиде на необходимото място. Ако тялото е достатъчно голямо, използвайте позициите. Малките животни - гущери или птички - можете да хванете между дланите си. Когато получи достатъчно, то ще ви го покаже - ще стане много неспокойно или ще си тръгне. Ако му е необходимо повече, след няколко минути ще се върне и това може да се става отново и отново. Повтаряйте процеса толкова дълго, колкото иска животното. При децата ръцете ви ще ви кажат кога позицията или лечението е приключило или пък самото дете ще ви го покаже, като стане неспокойно. По-големите деца може да ви помолят да спрете.

Котки

Котките доста добре осъзнават енергията Рейки, но имат особено отношение по този въпрос. Смятат, че те са я изобретили и искат да я запазят. Може да не желаят да я споделят с човек. Но ако се нуждаят от лечение, ще я приемат и вероятно ще се отнесат критично към методите ви. Самите котки могат да бъдат прекрасни лечители и обикновено са от полза при Рейки сеанс, стига пациентът да обича котки.

Кучета

Кучетата са по-благосклонни; енергията Рейки им е приятна. От двете ми сибирски хъскита, Копър я обича и приема толкова, колкото му давам. Кали напълно отказва да я получи от мен, но с радост я приема от мои приятели. Също като котките, кучетата обикновено я приемат, ако се нуждаят от лечение. Когато правя Рейки сеанси с хора, Копър изпраща дъги през лапите си и често ми помага, но Кали става прекалено неспокойна. Тя е твърде чувствителна към психическата енергия и не я харесва. Внимавайте с животно, което се пристрастява към Рейки или се отърква в масата за масаж; може да стане истинска напаст.

Деца

При децата положението е подобно. Върху детското тяло ръцете ви могат да покрият няколко позиции едновременно. Също като животните, децата абсорбират енергията невероятно бързо и ще ви покажат кога им е достатъчно. Когато това стане, преместете ръцете си или прекратете сеанса. Енергията Рейки привлича силно бебетата и съвсем малките деца. Малкото дете, което свободно ходи из стаята, в която майка му получава или провежда лечение, може да започне да пречи. Детето може да се опита да се покачи върху масата за масаж и да се включи в сеанса (заедно с котките или тридесеткилограмовите кучета). Най-добре е да останат в друга стая, докато дойде техният ред. Обучените в Рейки I деца също са склонни да завършват лечебните позиции невероятно бързо - за минута или дори по-малко. И все пак изживяват стандартния енергиен цикъл и съзнават кога да продължат нататък.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 3 оценки
прегледи 7038

Препоръчани продукти

Коментари за Рейки сеанс

 1. .

  По линията Хара има още две чакри - зад очите. Те могат да се използват като лазер в лечението.

 2. 1.

  Трябва да правите разлика между центровете на прана и чакрите.

 3. 2.

  Прецизирайте си текстовете! Как може центъра Хара, да го определите в западния му еквивалент, като Слънчев сплит. Пълна глупост!

 4. 3.

  А четвъртата чакра?

Подобни статии

Признаци на Рейки

Признаци на Рейки

1. Рейки действа винаги благотворно, никога - отрицателно. Универсалната енергия постоянно свързва ...
Лечение на други хора

Лечение на други хора

Рейки сеансът за други хора всъщност е същият като самолечението с две изключения. Първо, лечителят ...
Лечение в екип

Лечение в екип

Лечителите в центъра Рейки на Чуйиро Хаяши в Япония са работили в екип и тази възможност съществува ...
Символи на Рейки II

Символи на Рейки II

Рейки Втора степен, се състои от информация за трите символа и за тяхното използване - лекуването на...
Рейки и духовните водачи

Рейки и духовните водачи

При толкова много работа с безплътното при Рейки II, известна помощ от отвъдното е в реда на нещата....