Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки I  »  Рейки сеанс  »  Усещания при сенса

Рейки сеанс

Рейки сеанс

Усещания при сенса

Когато положите и двете си ръце върху себе си или върху друг човек с намерението да лекувате, енергията Рейки започва автоматично да протича. Щом отдръпнете ръце, тя спира. Не е необходимо нищо друго, за да я задействате или спрете. След като енергията се активира, лечителят или пациентът обикновено усеща топлина и това е характерна особеност на Рейки. След настройката Рейки I и първоначалното провеждане на енергията в класната стая, ръцете се нагорещяват при повечето лечебни сеанси. Но ако лекуваният човек има нужда от хлад, ръцете на лечителя ще му го дадат. Понякога лечителят усеща ръцете си силно нагорещени, а получаващият енергията изпитва хлад и обратно. Всеки лечебен сеанс и лечебна позиция на ръцете могат да бъдат различни.

С ръце в позиция Рейки лечителят изпитва поредица от усещания. Първоначално чувства очакваното затопляне на тялото, но след като ръцете постоят в дадената позиция, се появяват други усещания. В ръцете на лечителя могат да се появят топлина, хлад, усещане като от течаща вода, вибриране, трептене, магнетизъм, статично електричество, гъдел, цвят, звук или (много рядко) болка. Лечителят може да усети изтръпване на ръцете, съпроводено с усещане като от хиляди иглички. Пациентът може да почувства същото или нещо друго, или пък нищо. При всяка позиция и при всеки сеанс усещанията се променят. Те са непредсказуеми, но почти винаги се появяват.

Те продължават привидно дълго време, обикновено около пет минути. После отшумяват и спокойната телесна топлина се завръща. Това означава край на позицията и сигнализира на лечителя да премине към следващата. Ако не продължите нататък, цикълът просто ще започне отначало: затопляне на тялото, продължаващи няколко минути усещания и отново затопляне на тялото. Често позицията отнема по-малко от очакваните пет минути и това е нормално; ръководете се от усещането в ръцете си. Освен ако пациентът няма проблеми в гърба, за позициите на гърба вероятно ще е необходимо по-малко време.

Понякога усещанията като че продължават цяла вечност и ръцете на лечителя сякаш залепват на дадено място. Останете в позицията толкова, колкото е необходимо. Но ако чувствате, че можете да придвижите ръцете си, а усещанията продължават и продължават, останете в позицията в границата на разумното и после преминете към следващата. Даденото място се нуждае от повече лечение, но болката не се е появила за една нощ и един сеанс едва ли ще е достатъчен за излекуването й. Обикновено това е област или позиция, където е необходима много енергия Рейки, но тъй като пълният лечебен сеанс продължава час и половина, отделянето на твърде много време за едно място не е полезно. След като проведе няколко сеанса, лечителят започва да усеща кога е време да премине нататък. Вслушвайте се в интуицията си и помнете, че няма правилно и погрешно. При самолечение усещанията може да не са толкова отчетливи, колкото при лечението на други хора.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 8806

Препоръчани продукти

Коментари за Рейки сеанс

 1. .

  По линията Хара има още две чакри - зад очите. Те могат да се използват като лазер в лечението.

 2. 1.

  Трябва да правите разлика между центровете на прана и чакрите.

 3. 2.

  Прецизирайте си текстовете! Как може центъра Хара, да го определите в западния му еквивалент, като Слънчев сплит. Пълна глупост!

 4. 3.

  А четвъртата чакра?

Подобни статии

Символи на Рейки II

Символи на Рейки II

Рейки Втора степен, се състои от информация за трите символа и за тяхното използване - лекуването на...
Рейки и духовните водачи

Рейки и духовните водачи

При толкова много работа с безплътното при Рейки II, известна помощ от отвъдното е в реда на нещата....
Пречистване на енергия

Пречистване на енергия

Използвайте Сей-Хе-Ки в ъглите и над прозорците на къща, за да изчистите енергията на стаята или дом...
Лечение на Земята

Лечение на Земята

В тази част от Рейки II трябва да се разгледа само още едно нещо и то е използването на Рейки за лек...
Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят въ...