Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки I  »  Рейки сеанс  »  Условия за рейки сеанс

Рейки сеанс

Рейки сеанс

Условия за рейки сеанс

Тъй като пълният Рейки сеанс може да отнеме много време - поне час, а често и повече - важно е да помислите кога и къде да го правите за себе си и за други хора. Ако полагате ръце само върху болезнената област или в една позиция, въпросът не е толкова важен, колкото ако провеждате пълно лечение. Сеансите за самолечение могат да се провеждат чудесно в леглото преди сън или веднага след събуждане. Самолечението дава много добри резултати и докато седите отпънати на стола, може би гледайки телевизия.

Спокойствие

Когато лекувате с Рейки други хора, важно е и лечителят, и пациентът да са напълно спокойни. Пациентът трябва да лежи неподвижно, първо по гръб, а после по корем, поне в продължение на час. Сложете под коленете му възглавница, ако има проблеми с гърба, и под бедрата и главата му, ако чувства необходимост. Ако работите направо върху пода, постелете одеало или нещо друго и под двама ви, но за лечителят е по-удобно да седи върху възглавница. Лечителят остава дълго време във всяка позиция и може да направи няколко позиции, преди да се премести физически. Срамота е да спирате или да се местите заради схванат крак или спазми в гърба. Най-доброто решение за всички е масата за масаж. Когато провежда лечение върху пода или на легло, лечителят трябва да се научи да отпуска собственото си тяло и да открие най-подходящото за самия него положение.

Ако лекуваният с Рейки е в болница или е много болен, може да не е в състояние да се обърне. Единствено в такива случаи правете позициите само отпред на тялото. Може да има позиции, които ви е невъзможно да достигнете и, ако е така, пропуснете ги. Винаги е най-добре да се направи пълния Рейки сеанс, но когато обстоятелствата не го позволяват, направете, каквото можете, или положете ръце само върху болното място или в близост до него. Макар да е най-добре пациентът да лежи по време на сеанса, възможно е да проведете лечение и когато е седнал на стол. Каквото и да е Рейки е по-добро от никакво.

Тишина

Повечето лечебни сеанси се провеждат в тишина и мълчание поне по време на позициите на главата. След това пациентът може да започне емоционално разтоварване, което не бива да се прекъсва или отклонява. В този момент насочете цялото си внимание към него. По време на лечението някои хора заспиват или излизат от тялото си и не бива да ги безпокоите. При някои по-леки сеанси лечителят и пациентът могат да разговарят по време на позициите. Присъствието на други хора по време на сеанса обикновено пречи на бурното емоционално разтоварване. Оставете интуицията ви да ви покаже кога разговорите са уместни и кога - не. Ако се появи психическа информация, споделете я внимателно с пациента.

Някои лечители обичат в стаята да звучи нежна музика, докато провеждат лечение Рейки. Използвайте спокойна, класическа или „ню ейдж" музика, пусната тихо, но не хард рок или диско. Приглушете светлината, свалете слушалката на телефона или изключете звъна му и затворете вратата, за да не ви безпокоят. Занимавайте се със самолечение, само когато няма да ви безпокоят или разсейват. Заслужавате времето и пространството за лечението си не по-малко от всеки друг. Тъй като първата позиция Рейки е над очите, измийте ръцете си преди да започнете да лекувате. Съсредоточете се, успокойте ума си и започвайте.

Облекло

При Рейки сеанс широкото облекло е най-подходящо както за лечителя, така и за пациента; и двамата остават облечени. Някои лечители обичат да събуват обувките си, ако подът е покрит с килим и стаята е топла. Пациентът събува обувките си и, ако носи очила, ги маха, но в повечето случаи контактните лещи остават. Кажете му да махне тежкия колан, ако носи такъв. При Рейки не смятам за необходимо да свалям бижутата, но някои лечители могат да предпочитат те или пациентите да махнат украшенията си. Имайте под ръка одеало в случай, че на пациента му стане студено. Ако слагате кристали под масата за масаж, уверете се, че са почистени.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 9016

Препоръчани продукти

Коментари за Рейки сеанс

 1. .

  По линията Хара има още две чакри - зад очите. Те могат да се използват като лазер в лечението.

 2. 1.

  Трябва да правите разлика между центровете на прана и чакрите.

 3. 2.

  Прецизирайте си текстовете! Как може центъра Хара, да го определите в западния му еквивалент, като Слънчев сплит. Пълна глупост!

 4. 3.

  А четвъртата чакра?

Подобни статии

Пречистване на енергия

Пречистване на енергия

Използвайте Сей-Хе-Ки в ъглите и над прозорците на къща, за да изчистите енергията на стаята или дом...
Лечение на Земята

Лечение на Земята

В тази част от Рейки II трябва да се разгледа само още едно нещо и то е използването на Рейки за лек...
Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят въ...
Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В ...
Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Обучението в Рейки III започва с въвеждането на два допълнителни символа. И двата се използват в про...