Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки I  »  Самолечение с Рейки

Самолечение с Рейки

Самолечение с Рейки

Оттук най-сетне започваме Рейки сеанс и най-голямата полза от Рейки I е за самолечението. Позициите на ръцете за самолечение са основата на всички останали позиции Рейки. Винаги позволявайте на интуицията да ви ръководи свободно. Ако при сеанс сте насочени да поставите ръце не в някоя от определените позиция, направете го. По същия начин, ако ви напътстват да пропуснете дадена позиция или да размените последователността, сторете го.

Няма неправилен начин за провеждане на Рейки сеанс. Учителите са на различно мнение за позициите, но всички са прави. Положете ръце и енергията ще отиде, където е необходима. Задръжте ги в дадена позиция, докато енергийният поток се промени и ви насочи да преминете към следващото място. Ако не сте в състояние да направите някоя позиция, или достъпът до една, или до повече от тях е труден, преминете към следващата. Ако не можете да сгънете ръцете или тялото си достатъчно, за да се заемете с гърба, направете само предните позиции. Не кръстосвайте ръцете или краката си, докато правите позициите. Основната инструкция за Рейки е да положите ръце върху мястото, където има болка. Оптималният вариант е да направите лечебен сеанс на цялото тяло, но ако е невъзможно, направете, каквото можете.

Позиции на ръцете отпред - главаИлюстрациите показват позициите на ръцете за самолечение и са номерирани за по-лесна ориентация. Лечението винаги започва от главата и се насочва към стъпалата отпред и после продължава от главата към стъпалата отзад. Първите три позиции са на главата. При първата от тях внимателно поставете леко свитите си длани над очите си (но без да притискате). Задръжте така, докато появилите се енергийни усещания отшумят, обикновено след около пет минути. Първата позиция внася баланс между лявата и дясната половина на мозъка и има чудесно въздействие при главоболие и преумора на очите. Тя също така покрива чак- рата на челото или третото око.

После (позиция 2) поставете ръцете си отстрани на лицето си. Палците ви лягат непосредствено под ушите, а дланите покриват бузите ви. Отново изчакайте енергийният цикъл да завърши. Човек почти инстинктивно слага ръцете си по този начин и тази позиция има особено успокояващо въздействие. Третата позиция на главата (3 - 3 а) премества ръцете ви отзад на главата, върху тила. Тя покрива чакрата на Короната, както и третото око отзад, а също така достига и до каузалното тяло. Всяка позиция отнема около пет минути.

Позиции на ръцете отпред - тялоСлед това преминете към чакрата на гърлото (4 - 4 а). Ако допирът на ръцете ви до собственото ви гърло предизвиква паника - макар това да е малко вероятно, когато го правите върху себе си - поставете ръцете си върху ключицата под него. рогато провеждате Рейки сеанс на друг човек, почти винаги поставяйте ръце отдолу, вместо непосредствено върху центъра на гърлото. (Всъщност, чакрата и без това е във V-извив- ката на ключиците.) Позиция пет (5 - 5 а) над сърцето се прави само върху себе си. Положете ръце върху гръдната кост или дори върху гърдите, ако лечението е необходимо там.

Слънчевият сплит е следващата позиция (6). Поставете ръцете си една срещу друга с насочени към долните ребра пръсти, непосредствено под гърдите. От анатомична гледна точка, дясната ви ръка е над черния дроб и жлъчния мехур, а лявата - над панкреаса, далака и стомаха. При тази позиция може да усетите някакво вътрешно къркорене. Повтарям, всяка позиция отнема приблизително пет минути, за да се завърши енергийният цикъл, така че извършвайте процеса спокойно. Разположени по същия начин, ръцете се преместват надолу, над средната част на корема, горе-долу на нивото на кръста или точно под него (7), после ги преместете още по-надолу, за да покриете тазовите кости (8). От тази позиция енергията достига до червата и до чакрата на корема.

Последната от позициите на торса е със събрани в средата на долната част на корема ръце, една над друга, точно над пубиса (9 - 9а). Ако желаете, при самолечение можете да покриете гениталиите. Тази позиция е чакрата на корена и при жените покрива матката, яйчниците, пикочния мехур, а при мъжете - пикочния мехур и тестисите.

Позиции на ръцете отпред - кракаПосле преминете към коленете, глезените и ходилата. Това не са традиционни позиции Рейки, но аз ги смятам за изключително важни, особено тези на ходилата. Те ще помогнат за балансирането и заземяването ви след енергията на горните центрове, ще възстановят връзката ви с Майката Земя и ще интегрират и възстановяват енергията на лечението. За коленете и глезените (10,10а, 11,11а) първо положете ръце върху двете колена, после направете същото върху двата глезена. Може да ви се наложи да се изпънете, за да намерите удобна поза за глезените. Алтернативната възможност е да сложите ръце върху дясното (или лявото) коляно и глезен едновременно, а после да преминете към коляното и глезена на другия крак. Заемете се със стъпалата накрая, като поставите длани върху ходилата, където са чакрите. Сложете по една ръка върху всяко от ходилата (12) или двете ръце върху едното ходило и после преминете към другото (12а). Повтарям, задръжте ръцете си в позицията, докато енергийните усещания отшумят.

Позиции на ръцете отзадПосле преминете към гърба. За главата има само една позиция (13), но тъй като вече сте направили три позиции на главата, тази може да се пропусне. Поставете едната си ръка върху Короната на главата, а другата отзад (каузално тяло). Може да се направи и с две ръце върху Короната (13а). После поставете ръце върху задната част на врата, върху големите мускули между врата и раменете отзад (14). Тези мускули задържат напрежението при много хора. Те оформят чакрата на гърлото отзад и не са чувствителни като центъра на гърлото отпред.

Сега завъртете ръце, достигайки до под лопатките (15), като покривате сърцето отзад. Ръцете сочат една към друга, както отпред на торса. После ги придвижете надолу към кръста, като държите ръцете и дланите по същия начин (16) и направете една позиция още по-надолу (17). Тези позиции покриват чакрите на слънчевия сплит и корема. Алтернативната или допълнителна позиция е над долната част на гръбнака (17а) с насочени надолу длани за чакрата на корена.

Повторете позициите за коленете и глезените (18-19 или 19а), но този път сложете ръцете си отзад, а не отпред. За да завършите, отново направете позициите за ходилата (20). Това е пълен Рейки сеанс за самолечение; позициите бързо се усвояват. След като приключите, изпийте голяма чаша чиста вода и малко си починете. От няколко минути до един час може да се чувствате дезориентирани. Обърнете внимание на появилите се по време на лечението емоции и мисли.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 8 оценки
прегледи 38593

Препоръчани продукти

Коментари за Самолечение с Рейки

 1. .

  Благодаря.

 2. 1.

  BLAGODARQ NA REIKI SVETLINATA.

 3. 2.

  чудесна лекция , благодаря ! От много време търся възможност да се запозная с това учение , но все ми убягваше досега . Чудесна инициатива от ваша страна и възможност за нас - българите да прилагаме Рейки . Искам да попитам -чувствам че с дланите си , след като ги трия една в друга за няколко секунди мога да помагам на близките си и на мен самата да успокоявам до известна степен болките в различните части на тялото . Това също ли е от Рейки или аз просто без да искам съм налучкала нещо . Моля ви посочете ми литература от която бих могла да разбера за да не ви досаждам с въпросите си . Mоят имейл е : fani.42@mail.bg А може и адреси в Гугъл където бих могла да намеря такава информация . Мой прапрадядо е бил известен лечител в добруджанския край и като че ли от всички във фамилията , аз съм наследила неговите качества - обичам да лекувам хората с билки , мехлеми които приготвям сама и въпреки 73те си години интересът ми към лечителството не спира .Винаги съм щастлива когато успея да помогна на някого в болката му . Ако наистина и с ръцете си бих могла , ще бъда още по-щастлива . Благодаря ви предварително . С уважение - Стефка Иванова

 4. 3.

  Благодаря за ясните, точни и пълни обяснения! Да сте живи и здрави и да помагате на много хора! Радвам се, че стъпих на Ваша почва! Весели празници! Още веднъж ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!

 5. 4.

  От години се самолекувам сРейки благодаря за чудесната статия

 6. 5.

  Това е откъс от книгата на Даян Стейн - Рейки цялостно ръководство. Страхотна книга с цялата нужна информация

Подобни статии

Лечение на Земята

Лечение на Земята

В тази част от Рейки II трябва да се разгледа само още едно нещо и то е използването на Рейки за лек...
Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят въ...
Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В ...
Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Обучението в Рейки III започва с въвеждането на два допълнителни символа. И двата се използват в про...
Предаване на настройки

Предаване на настройки

Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...