Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки II  »  Символи на Рейки II

Символи на Рейки II

Символи на Рейки II

Рейки Втора степен, се състои от информация за трите символа и за тяхното използване - лекуването на карма, лечението от разстояние, нелечебните приложения на символите и Връзката с духовните Водачи. Освен тази информация, Рейки II Включва и настройка.

Символите са същината и формулата на Рейки. Те са ключовете към използването и предаването на тази лечебна система. Всички Важни и животоутвърждаващи неща са прости и Рейки също е изключително прост метод, съставен предимно от символи. Те са формулата, която Микао Усуи открива в Сутрите. Три се преподават в Рейки II и още два - в третата степен. Символите са добре известни в будизма, където не са тайна или скривана информация. Цялостно разглеждане на символите и на Пътя към Просветлението ще намерите в края на тази книга. С Рейки II започва използването на тези жизненоважни енергийни ключове, без да го усложнява, като оставя по-нататъшната информация за по-късно в процеса на обучение.

След като видите символите, те се превръщат в неразделна част от преките сеанси и от самолечението като тяхно допълнение, както и в основа на лечението от разстояние. При пряко лечение можете да положите ръце върху себе си или върху пациента. При лечението от разстояние не е необходимо физическото присъствие на човека или животното. За да прибавите символите към Рейки сеанс чрез полагане на ръце, просто ги визуализирайте (представете си, че са там). Задръжте ги в ума си и те ще се активират. Можете да ги очертаете във въздуха с ръка преди началото на сеанса или позицията, да ги нарисувате върху или над тялото на пациента или да ги проследите върху небцето си с език. Използвайте ги по този начин за пряко лечение; информацията за лечението от разстояние е включена в следващата глава.

Това са трите символа Рейки II и още два следват в третата степен. При лечението Чо-Ку-Рей се съсредоточава върху физическото тяло, Сей-Хе-Ки - върху емоционалното тяло или подсъзнанието и Хон-Ша-Зе-Шо-Нен насочва енергията Рейки към умственото тяло или съзнателния ум. При пряко лечение използването на всичките три символа не е рядкост, макар невинаги да се прави. По време на лечебен сеанс използвайте символите винаги, когато ви хрумне да го сторите - ако не бъдете насочени да ги използвате, значи не са необходими. Ако използвате само един символ, добре - но не е неправилно да използвате и повече от един. Оставете интуицията си, която при Рейки II става силна и ясна, да ви ръководи. Символите могат да се нарисуват и поставят върху или под използваната от вас маса за масаж.

Символите трябва да бъдат запаметени и това може да отнеме известно време. Трябва да ги научите така, че да можете да ги нарисувате, следвайки дадените в илюстрациите указания. Всяка линия трябва да се начертае точно по определения ред, а символите да се нарисуват точно като на илюстрациите. След като ги опознаете, дори ако още да не сте ги запаметили напълно, може да ги „изпращате цели" по време на лечение. Назовете ги по име наум и си ги представете възможно най-отчетливо и те ще се появят с всяка линия на точното си място. Обикновено трябват няколко седмици, докато запаметите символите така, че да можете да ги рисувате.

Докато се упражнявате да си представяте символите или ги визуализирате по време на лечение, опитайте се да поставите език върху небцето си във вдлъбнатинката зад зъбите. Това свързва двата основни кундалини/Хара енергийни канали на тялото и усилва изпращащата сила на символите. Рейки работи с електрическата система на човека и това е част от нея.

Винаги се отнасяйте към символите Рейки с уважение. Те са свещени изображения на много древна енергия и я въплъщават в себе си. По традиция от учениците се иска да обещаят да не показват символите на непосветени в Рейки II. Те не могат да се използват за лошо и няма да се активират без настройките. И все пак, трябва да се използват дискретно.

2. Чо-Ку-Рей

Първият от символите е Чо-Ку-Рей, чиято употреба е за усилване на енергията. В Рейки той е известен като „превключвател на светлината". По-рано говорихме за Рейки като за електричество. Светлината се ...

3. Сей-Хе-Ки

Следващият символ е Сей-Хе-Ки и традиционното му предназначение е за емоционално изцеление. Използва, се по време на сеанса пациентът е разтревожен, объркан или в емоционален смут, но в никакви други ...

4. Хон-Ша-Зе-Шо-Нен

В "Предизвикателството да преподаваш Рейки" А. Дж. Макензи Клей публикува и една разновидност на Хон-Ша-Зе-Шо-Нен. Това е символът с най-много варианти и версии, може би поради трудното му запаметяван...

Рейтинг: 4.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 30088

Препоръчани продукти

Коментари за Символи на Рейки II

  1. .

    Символите на рейки са свещени и се използват само от хора които са рейкисти т.пашева

Подобни статии

Пречистване на енергия

Пречистване на енергия

Използвайте Сей-Хе-Ки в ъглите и над прозорците на къща, за да изчистите енергията на стаята или дом...
Лечение на Земята

Лечение на Земята

В тази част от Рейки II трябва да се разгледа само още едно нещо и то е използването на Рейки за лек...
Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят въ...
Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В ...
Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Обучението в Рейки III започва с въвеждането на два допълнителни символа. И двата се използват в про...