Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки II  »  Символи на Рейки II  »  Сей-Хе-Ки

Символи на Рейки II

Символи на Рейки II

Сей-Хе-Ки

Сей-Хе-КиСледващият символ е Сей-Хе-Ки и традиционното му предназначение е за емоционално изцеление. Използва, се по време на сеанса пациентът е разтревожен, объркан или в емоционален смут, но в никакви други случаи. Друго подходящо определение е „каквото Горе, такова и Долу". Символът внася божественото в човешките енергийни модели и хармонизира горните чакри.

Интересно е да се отбележи, че има по-малко варианти и версии на Сей-Хе-Ки, отколкото на другите символи. Има само един алтернативен начин на рисуване, който увеличава дължината му. Макар че съществуват по-малко разновидности на този символ, различията в употребата му са повече. Според традицията предназначението на символа е за лечение на умствено равнище, както и за емоционално изцеление.

Енергията Рейки отива там, където е необходимо лечение - до всяко ниво на физическото, емоционалното, умственото и духовното тяло. Благодарение на употребата на Сей-Хе-Ки се обръща особено внимание на емоционалния аспект и често това е ключът към изцелението. Заседналата вътре болезнена емоция или травма се изважда на повърхността. Пациентът отново се свързва с болката за достатъчно дълго време, така че да може да й сложи край и да се освободи от нея. Често след освобождаването на емоцията физическото заболяване изчезва. Гневът, отчаянието, страхът, скръбта и самотата са много по-чести причинители на човешките заболявания от всички бактерии, вируси или органични увреждания. Поради тази причина използвам Сей-Хе-Ки при повечето лечения.

Също като хората, животните боледуват, за да се справят с емоции, от които не могат да се освободят по друг начин. Те изпитват и преживяват същите чувства като хората, но нямат същото равнище на разбиране и контрол над живота си като човека. Затова животните изпитват засилено безпокойство и страх. Куче или котка, които имат силна връзка със стопанина си, могат да проявят симптомите на неговата болест или емоции и да се принесат в жертва в този процес. Животните поемат върху себе си работата по пречистването на стопаните и домовете от тревожната енергия. Ако семейството преживява криза, животното я поема и може да не е достатъчно силно, за да я трансформира. Сей-Хе-Ки помага за преодоляването на емоционалната болка на животните, също както го прави за хората, като я освобождава, за да може болестта да се излекува.

Сей-Хе-Ки има и други приложения в лечебния сеанс и извън него. Той може да бъде призован за закрила и пречистване, за изчистване на негативна енергия, за освобождаване от духовна обвързаност и за предпазване на стаята от негативни емоции, болест или духове. Тези и други приложения на Сей-Хе-Ки са изложени в следващата глава.

Когато пациентът започне емоционално разтоварване, Сей-Хе-Ки е изключително важен. Ако лекуваният се опитва да се освободи от емоциите, но нещо му пречи да заговори или да заплаче, символът ще му помогне. Използвайте Сей-Хе-Ки като си го представите, изречете името му наум, нарисувате символа върху небцето си с език или очертаете символа с ръка във въздуха или над тялото на болния. Може да го очертаете и върху Короната на пациента в началото на сеанса, ако знаете, че трябва да се заемете с емоционалните проблеми.

Призоваването на Сей-Хе-Ки съсредоточава енергията Рейки върху емоционалното тяло и подсилва ефекта й. Помага на пациента да се съсредоточи върху специфичните за нуждите му емоции за това изцеление и да се освободи от тях възможно най-бързо и лесно. Използвайте символа веднъж в началото на лечението и/или по всяко време, когато ви се стори, че е необходим. Ако интуицията ви въобще не ви напомни за Сей-Хе-Ки, приемете, че той не е нужен за този сеанс.

В книгата си „Предизвикателството да преподаваш Рейки А. Дж. Макензи Клей вероятно отпечатва Сей-Хе-Ки за първи път. Клей дефинира Сей-Хе-Ки като „активиращ Вътрешния Източник. Описва го и като разбуждащ и пречистващ кундалини, пренастройващ мозъка и лек\Иеш връзката ум - тяло чрез подсъзнанието. В следващата си книга, "Една стъпка напред за Рейки", Клей показва символа удвоен, два Сей-Хе-Ки символа, обърнати един към друг и нарисувани с главата надолу. Според него тази употреба на символа интегрира лявата и дясната половини на мозъка.

Рейтинг: 2.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 18920

Препоръчани продукти

Коментари за Символи на Рейки II

  1. .

    Символите на рейки са свещени и се използват само от хора които са рейкисти т.пашева

Подобни статии

Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Обучението в Рейки III започва с въвеждането на два допълнителни символа. И двата се използват в про...
Предаване на настройки

Предаване на настройки

Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...
Рейки при гледане на деца

Рейки при гледане на деца

Това, което членовете на семейството могат да си предложат един на друг като възможности за растеж, ...