Назад до Символи на Рейки II

Символи на Рейки II

  1. Символи на Рейки II
  2. Чо-Ку-Рей
  3. Сей-Хе-Ки
  4. Хон-Ша-Зе-Шо-Нен

Чо-Ку-Рей

Чо-Ку-РейПървият от символите е Чо-Ку-Рей, чиято употреба е за усилване на енергията. В Рейки той е известен като „превключвател на светлината". По-рано говорихме за Рейки като за електричество. Светлината се включва, когато положите ръце, за да лекувате. Когато добавите Чо-Ку-Рей, светлината се усилва от петдесетватова крушка до петстотин вата. Рейки II като цяло засилва способността ви да лекувате от 110 на 220 волта, а Рейки III я превръща от променлив ток в прав.

Като си представите символа Чо-Ку-Рей, способността ви за достъп до енергията Рейки се увеличава многократно. Вероятно ще го използвате при всяко лечение. Чо-Ку-Рей концентрира Рейки в една фокусирана точка, като призовава цялата енергия на Богинята Вселена за лечението. Спираловидната, подобна на пътека форма на този символ е шарката на Лабиринта, мястото за посвещение в древния храм на Богинята в двореца на Кносос в Крит. В археологията на тази планета спиралите винаги представляват енергията на Богинята.

Стрелките и по-тънките линии в илюстрациите на символите показват как трябва да се рисуват фигурите. Трябва да запаметите символите и да можете да ги рисувате точно. Учиха ме да рисувам Чо-Ку-Рей по посока на часовниковата стрелка, отляво надясно, докато традиционният Чо-Ку-Рей се рисува обратно на часовниковата стрелка. Рисуването по часовниковата стрелка засилва енергията, каквото е предназначението на символа. Рисуването му обратно на часовниковата стрелка не постига този резултат.

Във всяка метафизическа и енергийна дейност, включително и при Уика, движението по часовниковата стрелка в Северното полукълбо е посоката на призоваването и увеличаването, а движението обратно на часовниковата стрелка е намаляване и разпръскване. В Южното полукълбо е обратното. Тук намерението е най-важното. Опитайте и по двата начина и изберете сами. Ако за себе си сте убедени, че единият или другият начин увеличава енергията, продължавайте да го използвате, целта на този символ е увеличаването на енергията. Изберете едната посока и я използвайте последователно.

При използването на символите намерението е изключително важно; ако желанието ви е да увеличите, символът ще ви осигури усилването, в която и посока да го начертаете. Двоен Чо-Ку-Рей, по един във всяка посока, се използва за манифестиране.

Рейтинг:
3.1/5 на базата на 8 оценки

Отзиви

таня пашева
Символите на рейки са свещени и се използват само от хора които са рейкисти т.пашева
Виж още отзиви
Коментирай
loading...