Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки III  »  Символи на Рейки III  »  Дай-Ко-Мьо

Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Дай-Ко-Мьо

Дай-Ко-Мьо е уникален по отношение на това, че има два много различни рисунъка, единият от които се използва в традиционното Рейки, а другият - не. Новият символ е далеч по-силен и активен от оригиналния Дай-Ко-Мьо.

Дай-Ко-МьоСлед като научите символа Рейки III Дай-Ко-Мьо, трябва да го използвате при всяко лечение. Изпратен от разстояние, той бързо прелита от чакрата на сърцето на лечителя до чакрата на сърцето на получателя. Много често сам по себе си той е достатъчен за лечението, но при лечение от разстояние винаги използвайте и Хон-Ша-Зе-Шо-Нен. Използван наопаки, той изтласква негативната енергия извън тялото и я изхвърля. При лечението фокусът на Дай-Ко-Мьо е душата. Всеки от символите Рейки е насочен към едно от вибрационните тела. Чо-Ку-Рей резонира най-силно на нивото на физическото тяло, Сей-Хе-Ки - на нивото на емоционалното тяло, а Хон-Ша-Зе-Шо-Нен - на нивото на умственото тяло. Дай-Ко-Мьо действа на равнището на духовното тяло.

Това е невероятно могъщо лечение. Лекуват се болестите на нивото на техния първоизточник. Нивото на духовното тяло съдържа хелиокопието или шаблона, от който е извадено физическото тяло. Лечението на това ниво предизвиква дълбоки промени - онези, които обикновено наричат „чудеса". Рейки лечителите виждат „чудеса" при всеки сеанс и Дай-Ко-Мъо често ги извършва. Тук се осъществяват жизнено важни промени. Също като с другите символи, изпращайте Дай-Ко-Мьо при преки сеанси, когато интуицията ви подскаже да го направите.

Дай-Ко-Мьо съвременен вариантПри лечение от разстояние може да използвате и четирите символа. Започнете с Дай-Ко-Мьо като насочен към първоизточника, после изпратете Хон-Ша-Зе-Шо- Нен. След това добавете Чо-Ку-Рей и после Сей-Хе-Ки и накрая повторете Дай-Ко-Мьо. При изпращане символът често придобива астрално розов цвят, а понякога - метално златен. След като бъде изпратен, той не е статичен, а се движи, върти и вибрира. Той носи всичко, от което получателят се нуждае. Това е най-могъщата целебна енергия, с която разполагаме на планетата Земя, а със сигурност и най-позитивната.

За самолечение използвайте Дай-Ко-Мьо по същия начин, както при сеанси с други хора. Очертайте го върху чакрата на сърцето си и го визуализирайте заедно с другите символи. Има и едно упражнение Ци Гун, което използва този символ за самолечение и за усилване потока на ки през тялото. То стимулира чакрата на тимуса по линията Хара и укрепва имунитета. Правете упражнението два пъти дневно, както следва, от седнала позиция с изправен гръб.

Първо открийте показаната на илюстрацията точка. Тя е разположена в костната вдлъбнатинка на всяка от лопатките на гърба. Активирайте Рейки енергията в дланите си или ги потрийте една в друга, докато се стоплят, после започнете да масажирате точката на рамото с върховете на пръстите на противоположната ръка. Движете се по часовниковата стрелка. Масажирайте около минута, после започнете да визуализирате Дай-Ко-Мьо. Направете най-много триста кръгови масажни движения. Открийте същата точка на противоположното рамо и повторете.

Направете упражнението по три пъти върху всяко рамо. Леко и внимателно потупайте гърдите си точно над гръдната кост двадесет и пет пъти, като през цялото време визуализиране Дай-Ко-Мьо. Правете цялото упражнение два пъти дневно.

Дай-Ко-Мьо има и други приложения. Визуализирайте четирите символа, за да изчистите и заредите кристали, да ги програмирате и да ги помолите да се самоизчистват. За тази цел поставете кристала или скъпоценния камък между дланите си и му изпратете енергия Рейки. Първо си представете Дай-Ко-Мьо, а после Сей-Хе-Ки за изчистване на камъка от цялата натрупана негативна енергия и болка. После изпратете Чо-Ку-Рей, като го използвате за програмиране на кристала - да му зададете цел, например излекуването. Ако камъкът ще се използва за самолечение или за лекуване на друг човек, добавете и Хон-Ша-Зе-Шо-Нен. Накрая отново си представете Дай-Ко-Мьо и помолете камъка отсега нататък да се самоизчиства. Това означава, че камъкът ще действа за самоизчистването си, но все пак го почиствайте възможно най-често. (Ще се нуждае от изчистване далеч по-рядко; проверете с махало.)

Когато приготвяте еликсири от цветя или от скъпоценни камъни, добавете Дай-Ко-Мьо и Чо-Ку-Рей към водата и цветята (или камъните), докато киснат на слънце. Казвали са ми, че еликсирите ми са невероятно мощни и аз съм сигурна, че причината е Дай-Ко-Мьо. Използвайте го и за да заредите лекарства, билкови тинктури, хомеопатични средства и така нататък. Много често този символ сам по себе си е достатъчен. Аз използвам Дай-Ко-Мьо буквално всеки път, когато прилагам Рейки, обикновено в началото и в края на всяка поредица от символи или сеанс. Енергията протича силно и в дълбочина. Дай-Ко-Мьо е символът, който пренася и предава настройките Рейки от учителя на ученика.

Също като другите символи, Дай-Ко-Мьо трябва да бъде запаметен. Ученикът трябва да може да го нарисува точно до последната линийка. Това е много по-лесно при спираловидния Дай-Ко-Мьо, отколкото при по-стария. Използвайте онзи, който ви пасва най-добре. Всички те действат.

Да обърнем внимание на дадената в Ци Гун дефиниция на спиралата, която също така винаги е служила и като символ на енергията на Богинята. Движещата се от центъра си по часовниковата стрелка спирала притежава свойството да кондензира ки в сърцевината на фигурата. Съвременният Дай-Ко-Мьо се рисува именно по този начин - от центъра навън по часовниковата стрелка. Чрез обръщане на спиралата обратно на часовниковата стрелка, вътрешната ки се разширява, за да се свърже с ки извън тялото. Когато разширяването достигне предела си, посоката автоматично се обръща, внасяйки ки вътре. Спиралите предизвикват енергийни водовъртежи, които привличат други енергии. Движението на природата е спираловидно - от вълничките в езерото до ураганите, и в Ци Гун спиралите се използват за събиране и кондензиране на ки за постигане на по-добро здраве и изцеление.

В Уика спиралата е лабиринтът на посвещаването. Тя е движението на Колелото на годината и мястото на възникване и прераждане. Насочените по часовниковата стрелка спирали призовават творческата енергия, а спиралите обратно на часовниковата стрелка целят разпръскване и отпускане.

Докато се придвижвате по спиралата, светът започва да се разсейва, формата се разтваря, докато не се озовете в скритото сърце, където раждането и смъртта са едно. Центърът на спиралата излъчва светлина; той е Северната звезда, а ръцете на спиралата са Млечния път, безброй звезди, които бавно се въртят около неподвижния център... . Сега почувствайте как ви избутват и изтласкват навън от спиралата, която сега е вагиналният път на прераждането. Придвижете се по часовниковата стрелка през двойната спирала на своята ДНК.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 14629

Препоръчани продукти

Коментари за Символи на Рейки III

  1. .

    След настройването, инициираният и двата символа (ДКМ и Раку) ли трябва да чертае през следващите 21 дена?

  2. 1.

    kak da sapasa komentara

  3. 2.

    ако при инициацията не ми е въведен този символ мога ли да го използвам сега

Подобни статии

Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят въ...
Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В ...
Предаване на настройки

Предаване на настройки

Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...