Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки III  »  Символи на Рейки III  »  Други не-Рейки символи

Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Други не-Рейки символи

Не Рейки символиМного символи са будистки или санскритски енергии, които сами по себе си са позитивни, но не са фигури Рейки. При един сеанс на контактьорката Лоръл Стайнхис ни казват, че и други символи ще бъдат върнати на Земята. Първият ще помогне за включването на енергийните центрове в очите и ще позволява Рейки да се използва като лазер. Много физически развиващи се лечители се научават да го правят и без съзнателен символ. Изглежда, съвременният Дай-Ко-Мьо е единствената нетрадиционна форма, която наистина е символ Рейки, но някои от другите са показани по-долу.

Някои от тях заслужават да бъдат разгледани. Ом е санскритски символ на звука, създал Вселената. Представени са и няколко други санскритски символи, всички с целебна енергия. Символът на дланта на учителя изобразява преминаването на енергията през чакрите и Сушумна и може да бъде форма на посвещаване. Тантристките будистки статуи показват много подобни символи, изгравирани върху дланите на будите. Една група символи се нарича Модел на утробата, а символите в нея - биджи - звуци - семена. Смята се, че са езикът на Абсолюта. Истинските значения на биджите, които играят важна роля в тантристкия будистки ритуал, се разкриват само на посветени. Нарисуваните върху Ступите биджи могат да се използват като изображения на петте елемента. Ступите са статуи или постройки, предшестващи пагодите, които изобразяват елементите чрез формата си. Хон-Ша-Зе-Шо-Нен много напомня Ступа.

Струва си да обърнем внимание и на друга група психически лечебни символи. Това е серията от единадесет символа, описана от франк Хомън в книгата му „Целебното докосване Кофуту". Тези напълно съвременни на вид символи са грижливо представени в книгата наред със серия позиции на ръцете върху физическото тяло, които са позиции Рейки. Символите не са Рейки, но наистина лекуват и действат. Броят им и сложният им рисунък ги прави малко трудни за запаметяване. Не са толкова силни като символите Рейки, нито толкова целенасочени, но все пак са истински. Може някои ученици да пожелаят да ги използват. Те са положителни.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 4 оценки
прегледи 7789

Препоръчани продукти

Коментари за Символи на Рейки III

  1. .

    След настройването, инициираният и двата символа (ДКМ и Раку) ли трябва да чертае през следващите 21 дена?

  2. 1.

    kak da sapasa komentara

  3. 2.

    ако при инициацията не ми е въведен този символ мога ли да го използвам сега

Подобни статии

Предаване на настройки

Предаване на настройки

Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...
Рейки при гледане на деца

Рейки при гледане на деца

Това, което членовете на семейството могат да си предложат един на друг като възможности за растеж, ...
Самолечение с Рейки

Самолечение с Рейки

Оттук най-сетне започваме Рейки сеанс и най-голямата полза от Рейки I е за самолечението. Позициите ...