Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки III  »  Символи на Рейки III  »  Раку

Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Раку

РакуДругият символ Рейки III е Раку. Госпожа Таката не е използвала този санскритски символ, но днес повечето или дори всички учители Рейки си служат с него. Но мнозинството от тях като че ли разполагат с твърде малко информация за тази фигура и не осъзнават важността й. Тя се използва само при предаване на настройките и никога - при лечение. Формата на символа напомня мълния. В края на настройката Раку се използва за заземяване на получилия енергията Рейки. Това е всичко, което повечето майстори Рейки знаят за този символ, но всъщност действието му е далеч по-широко. Той активира линията Хара, помагайки на ученика да проведе енергията Рейки през каналите си ки и да я заземи в центъра Хара (Тан Тйен или пъпа).

Раку змиевиден вариантПо време на процеса на настройване аурите на учителя и на ученика са свързани и при съединяването им се случва още нещо. През тези няколко мига водачите Рейки използват енергията, за да освободят получаващия настройка и степен Рейки от негативната му карма. Учителят, осъществяващ процеса, получава онова, което е освободено, през собствената си аура и го заземява; обикновено без изобщо да осъзнава този процес. В края на настройването Раку разделя аурите. Освен това, този символ оставя и учителя, и ученика с много повече първоначална енергия ки отпреди. Именно с това освобождаване от негативната карма по време на процеса на настройване се обяснява физическото и емоционалното пречистване и промяната, които често следват посвещаването.

Интересно е да се отбележи, че при цялото разнообразие на останалите символи съществува само един вариант на Раку.

Змиевидната версия на символа просто смекчава назъбената линия на мълнията, като я превръща във вълниста. Използван по този начин, символът се превръща в змийска сила кундалини. Но тъй като мълнията е и Ваджра във Ваджраяна будизма - символът на елмазената (диамантената) пътека на тибетския будизъм Махаяна - назъбената форма на рисунъка изглежда е по-правилна. Раку е малката форма в отвора между двата края на двойната спирала на Дай-Ко-Мьо.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 8136

Препоръчани продукти

Коментари за Символи на Рейки III

  1. .

    След настройването, инициираният и двата символа (ДКМ и Раку) ли трябва да чертае през следващите 21 дена?

  2. 1.

    kak da sapasa komentara

  3. 2.

    ако при инициацията не ми е въведен този символ мога ли да го използвам сега

Подобни статии

Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят въ...
Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В ...
Предаване на настройки

Предаване на настройки

Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...