Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки III  »  Символи на Рейки III  »  Раку

Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Раку

РакуДругият символ Рейки III е Раку. Госпожа Таката не е използвала този санскритски символ, но днес повечето или дори всички учители Рейки си служат с него. Но мнозинството от тях като че ли разполагат с твърде малко информация за тази фигура и не осъзнават важността й. Тя се използва само при предаване на настройките и никога - при лечение. Формата на символа напомня мълния. В края на настройката Раку се използва за заземяване на получилия енергията Рейки. Това е всичко, което повечето майстори Рейки знаят за този символ, но всъщност действието му е далеч по-широко. Той активира линията Хара, помагайки на ученика да проведе енергията Рейки през каналите си ки и да я заземи в центъра Хара (Тан Тйен или пъпа).

Раку змиевиден вариантПо време на процеса на настройване аурите на учителя и на ученика са свързани и при съединяването им се случва още нещо. През тези няколко мига водачите Рейки използват енергията, за да освободят получаващия настройка и степен Рейки от негативната му карма. Учителят, осъществяващ процеса, получава онова, което е освободено, през собствената си аура и го заземява; обикновено без изобщо да осъзнава този процес. В края на настройването Раку разделя аурите. Освен това, този символ оставя и учителя, и ученика с много повече първоначална енергия ки отпреди. Именно с това освобождаване от негативната карма по време на процеса на настройване се обяснява физическото и емоционалното пречистване и промяната, които често следват посвещаването.

Интересно е да се отбележи, че при цялото разнообразие на останалите символи съществува само един вариант на Раку.

Змиевидната версия на символа просто смекчава назъбената линия на мълнията, като я превръща във вълниста. Използван по този начин, символът се превръща в змийска сила кундалини. Но тъй като мълнията е и Ваджра във Ваджраяна будизма - символът на елмазената (диамантената) пътека на тибетския будизъм Махаяна - назъбената форма на рисунъка изглежда е по-правилна. Раку е малката форма в отвора между двата края на двойната спирала на Дай-Ко-Мьо.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 7235

Препоръчани продукти

Коментари за Символи на Рейки III

  1. .

    След настройването, инициираният и двата символа (ДКМ и Раку) ли трябва да чертае през следващите 21 дена?

  2. 1.

    kak da sapasa komentara

  3. 2.

    ако при инициацията не ми е въведен този символ мога ли да го използвам сега

Подобни статии

Рейки при гледане на деца

Рейки при гледане на деца

Това, което членовете на семейството могат да си предложат един на друг като възможности за растеж, ...
Самолечение с Рейки

Самолечение с Рейки

Оттук най-сетне започваме Рейки сеанс и най-голямата полза от Рейки I е за самолечението. Позициите ...