Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Рейки  »  Рейки II  »  Събуждане на Кундалини с три лесни стъпки

Събуждане на Кундалини с три лесни стъпки

Събуждане на Кундалини с три лесни стъпки

Много хора искат да научат как да събудят своята Кундалини. Има много техники за събуждане на Кундалини, но повечето от тях са пазени в тайнаот учителите и се разкриват само когато ученикът е готов.
Ще ви представим една много мощна техника за събуждане на Кундалини, базирана на техниката за изпълнение на Крия йога. Тази техника не само ще събуди енергията Кундалини, но и ще подобри вашето здравословно състояние, премахвайки всичкото нещастие и стрес от живота ви.
Техниката Крия за събуждане на Кундалини е може би един от най-лесните начини за навлизане в блаженото състояние на медитация. Нарича се още „пречистваща техника”, тъй като пречиства енергийните канали на тялото и позволява повече енергия или Шакти да се движи през тях.

Техниката може да бъде структурирана в три отделни части:

Първата част на техниката за събуждане на Кундалини е да се съсредоточите върху дъха си, започвайки от основата на гръбнака, нагоре по целия гръбначен стълб, чак до горната част на главата. Това трябва да става по време на вдишването. Вдишвайки измествайте фокуса си от основата на гръбнака до горната част на главата. Не е нужно да си представяте нещо конкретно. Упражнението не е въпрос на въображение, а на фокус. Фокусирайте се върху това как дъха ви преминава нагоре през целия гръбначен стълб и достига до върха на главата.
Фокусът трябва да бъде естествено и леко постигнат, не е нужно да насилвате нещата. Просто нежно оставете енергията да се движи в тази посока. Съсредоточете енергията нагоре, но позволете на енергията Кундалини да се движи сама, без допълнителна сила.
Може да ви изглежда странно, че трябва да съсредоточите дъха си на място откъдето той не минава, но това е много ефективно. Дъхът е енергията „Прана” и чрез фокусирането му върху определено място, енергията се пренася към тази област.
След като практикувате това известно време ще започнете да усещате как енергията се покачва. В началото усещането ще бъде едвам доловимо, но с течение на времето ще започнете да усещате едно много блажено чувство. Усещането е подобно на това при оргазъм. Един прилив от блаженство започва да се движи нагоре по гръбначния стълб.

Втората част на техниката за събуждане на Кундалини е да придвижите дъха си надолу и напред, докато издишате.
Издишайки преместете дъха от върха на главата към Третото око (разположено между веждите), след това към гърлото  и след това към сърдечната чакра, разположена в центъра на гърдите.
Спрете дъха си в центъра на гърдите и след това отново вдишайте от основата на гръбнака, повтаряйки целия процес нагоре.

Третата част от техниката за събуждане на Кундалини е събуждането на енергията. Тука вече имате нужда от помощта на някой просветен учител. Той трябва да ви даде „Шактипад”, действително събуждане на вашата Кундалини. Това може да стане чрез докосване, пеене или просто като фокусира енергията си върху вас.
Можете и сам да събудите Кундалини с помощта на една много лесна, но важна техника. Трябва тихо да повтаряте името на просветен учител, гуру или светец с който се чувствате свързан, независимо дали го познавате лично. Ако вярвате в определена религия може да повтаряте името на светец от тази религия. В противен случай изберете името на някой просветен учител на когото се възхищавате.
Можете да повтаряте името докато вдишвате и издишвате. По този начин приемате енергията Шакти на това върху което сте се фокусирали. Затова повтарянето на тези имена ще ви отведе до тяхната енергия и състояние на блаженство. Тази техника е известна от хиляди години и все още се използва днес, защото е много ефективна.

Рейтинг: 3.8/5 на базата на 24 оценки
прегледи 49141

Препоръчани продукти

Коментари за Събуждане на Кундалини с три лесни стъпки

 1. .

  С две думи- празни приказки!

 2. 1.

  начинаеща съм и стъпките не ми изглеждат лесни, а бих искала!

 3. 2.

  Дали сме готови да практикуваме

 4. 3.

  :)

 5. 4.

  samo Bog Gospod Iisus Hristos Bogoroditza i svetiite pomagat
  kundalini yoga reiki sa prostotii

 6. 5.

  простите,като не разбират нещо му окачват табелка,,простотия,,

 7. 6.

  събуждане на кундалини -виж САХАДЖА ЙОГА

 8. 7.

  За тази работа е необходим учител-Знаещ какво преподава и прави-защото бедите могат да са непоправими...Рейки мастер съм и не ви съветвам неподготвени да опитвате......

 9. 8.

  Ами защо вие не подсказвате ,ами предлагате учител за пари ,ваши тайни до никаде няма да достигнат.аз лекувам и без ваши фалшиви учители ..това е всичко дарба от бог.

 10. 9.

  КОЙТО НЕ ВЯРВА И НЕ Е ПРОСВЕТЕН ГОВОРИ ТАКА.АЗ СЪМ РЕЙКИ МАСТЕР И ГО КАЗВАМ ОТ ОПИТ.ТРЯБВА ДА ПОПАДНЕШ НА ДОБЪР УЧИТЕЛ-КАТО НАЧАЛО.ПОСЛЕ МОЖЕШ ДА СИ ПРАВИШ САМ ТЕЗИ ПРАКТИКИ-ПОЛУЧАВА СЕ!

 11. 10.

  Дори от първия път се получава, просто ей така, както си седиш на стола.Наистина е обяснено много точно - движенията и усещането.

 12. 11.

  "от живота ви.
  Техниката Крия за събуждане на Кундалини е може би един от най-лесните начини за навлизане в блаженото състояние на медитация. " Интересно ми е как се концентрирате вътху гръбнака си и вдишвайки изместваме фокуса на горе ...... Концентрацията се изисква при медитация,за да активирате Кундалини трябва да се концентрирате във чакрата ,да си представите лилав вихър и да се опитате да запазите това изображение максимално дълго във съзнанието си. от 15-30 мин медитация по този начин всеки ден (желателно рано сутрин обърнати към слънцето) В началото ще изпитвате болка все едно нещо ви разтваря челото(главоболието няма нищо общо с това). Така е в началото после утихва,става по-лека ,с която ще свикнете и няма да прави впечатление. Съвета ,който давам е от една книга за начинаещи йога ученици. Изпробвал съм го и казвам моите наблюдения относно Кундалини. Не казвам ,че съм вещ,но мирогледа ми се промени коренно все едно се преродих. :) Пожелавам на всеки да изпита поне това чувство в живота си. = )

 13. 12.

  Znam i tezi tehniki,no ne pomagat

 14. 13.

  Трите стъпки тук са обяснени неточно. Ако някой си интересува от КУНДАЛИНИ, може да прочете ясно и точно как се постига това в книгата РЕЙКИ на Даян Стейн.

 15. 14.

  За отключването на Кундалини са нужни много години на подготовка на ментално, физическо и енергийно ниво. За тази цел трябва и учител, минал през пътя на Кундалини отключването и издигането и до седма чакра. Никой не бива да сиекспериментира прави експерименти с тази толкова силна енергия. Аз преминах през спонтанно отключване на Кундалини и вече повече от две години страдам от различни симптоми.

 16. 15.

  Искам да намеря добър учител ,който да ми помогне в това начинание.аз съм Елена на 27г.

 17. 16.

  Елена, намери ли учител, успя ли да направиш нещо

 18. 17.

  uspq da nalapa nqkoq patka

 19. 18.

  Рева

 20. 19.

  От смях

 21. 20.

  Какви са тези коментари.. Дори не вярвах, че мога да коментирам.

 22. 21.

  Аз обмислям да отключа своето Кундалини, дано не получа някой друг страничен ефект /не прочетох цялата листовка/

Подобни статии

Лечение на Земята

Лечение на Земята

В тази част от Рейки II трябва да се разгледа само още едно нещо и то е използването на Рейки за лек...
Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят въ...
Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В ...
Символи на Рейки III

Символи на Рейки III

Обучението в Рейки III започва с въвеждането на два допълнителни символа. И двата се използват в про...
Предаване на настройки

Предаване на настройки

Дръжте непрекъснато позицията Хуй Ин с език върху небцето. Сдържайте дъха си, освен ако ме издухвате...